Uitgelicht

Snapshots uit het leven van een copywriter

Ik heb het op deze website uiteraard vooral over ‘mijn vak’ en wat ik voor bedrijven en ondernemers kan betekenen op vlak van freelance copywriting, contentcreatie en redactie. Maar ik heb het ook graag eens over mijn dagelijks leven. Want hetgeen ik doe op professioneel vlak als Text Fairy, loopt parallel met wie en hoe ik ben, mijn persoonlijk leven. Ik benadruk vaak dat mijn persoonlijk en professioneel leven nauw met elkaar verweven zijn.

Alle ervaringen die ik opdoe ‘in het leven’ (bv. plekken die ik bezoek, boeken die ik lees) beïnvloeden mijn werk. Ik krijg vaak schrijfinspiratie wanneer ik in een stad loop en dingen of mensen rond mij zie, of tijdens het lopen. En ik heb al vaak ondervonden dat levenservaringen waaruit ik veel leer, mij verder helpen als freelance copywriter. Omgekeerd geldt ook: door mijn job leer ik bij en ontmoet ik interessante mensen. Dat maakt mij, als persoon, rijker.

Enfin, een lange uitleg om duidelijk te maken dat ik op deze blog ook mijn alledaagse avonturen in de kijker wil zetten. Zo krijgen jullie een inkijk in mijn leven, want ik zit heus niet non-stop te typen op mijn klavier op een doordeweekse werkdag… Daarom enkele random snapshots van vorige week, van een aantal doodgewone dingen waarmee ik mijn dagen vulde.

Meer lezen over “Snapshots uit het leven van een copywriter”
Uitgelicht

Podcasts die mij inspiratie geven

Ik luister vaak en graag naar podcasts. Ik ‘ontdekte’ de podcast zo’n anderhalf jaar geleden tijdens een reportage voor running.be-magazine, waarvoor ik werk als freelance journaliste, over luisteren naar podcasts tijdens het lopen. Hardlopen met een podcast kan/doe ik echter zelf niet. Ik loop liever met muziek of in stilte omdat ik me al lopend niet kan focussen op wat er in de podcast gezegd wordt. In mijn hoofd lukt dat gewoon niet. Don’t ask me why 😉

Podcasts beluisteren doe ik tijdens het wandelen/fietsen, in de wagen en ook vaak tijdens huishoudelijke taken (bv. koken, poetsen, strijken). Er bestaan podcasts over ontzettend veel onderwerpen. Zelf geef ik de voorkeur aan het ietwat ‘serieuzere’ genre. Ik hou van podcasts waaruit ik ideeën en tips kan halen voor mijn persoonlijke ontwikkeling en als onderneemster. Want die twee hangen voor mij onlosmakelijk samen.

Er zijn een aantal podcasts waaruit ik al veel inspiratie heb gehaald én blijf halen. Ik deel graag mijn top-5 met jullie!

Meer lezen over “Podcasts die mij inspiratie geven”

Mijn loopdoelen voor 2020

Een nieuw jaar, dat betekent nieuwe loopdoelen. Allez, voor mij toch, want ik ben iemand die doelen nodig heeft. Ik hou ervan om mezelf uit te dagen, een plan op te stellen, er vollen bak naartoe te werken, er keihard naar uit te kijken, en dan hopelijk het doel ook te halen en doodcontent te zijn daarmee! Voor het komende jaar heb ik dus zoals altijd een paar leuke loopdoelen vooropgesteld…

Meer lezen over “Mijn loopdoelen voor 2020”

Mijn 20 voor 2020

Goeie voornemens maken aan het begin van een nieuw jaar, dat heb ik al een tijdje niet meer gedaan. Maar ik heb tijdens de laatste weken van 2019 veel gereflecteerd over het afgelopen jaar. Meer dan de voorbije jaren eigenlijk, is dat met ouder worden of zo? Ik ben ervan overtuigd dat je soms eens moet achteruit kijken naar wat geweest is om dan verder te gaan en nieuwe plannen te maken. Voor 2019 ben ik tot de constatatie gekomen dat het een intens jaar was met veel hoogtes en ook laagtes, waaruit ik echt veel geleerd heb. Over mezelf, wie ik ben en hoe ik in het leven sta, waar ik naartoe wil, en “het leven” op zich. Ik heb uit al die lessen een lijstje (because I ♥ lijstjes) opgesteld van 20 doelen die ik heb voor 2020…

Meer lezen over “Mijn 20 voor 2020”

In 5 stappen van “Ik ga beginnen lopen” naar “Ik kan het lopen niet meer missen”

Morgen begint een nieuw jaar, dus dat betekent dat veel mensen allerlei goede voornemens maken. “Meer sporten” is zo’n typisch goed voornemen. Ooit, een dertiental jaar geleden, nam ook ik me op 1 januari voor om dat jaar te beginnen met lopen. Want ik wilde wat fitter worden en de kilootjes onder controle te houden (die ik toen nog een beetje op overschot had). En kijk, vandaag ben ik een echte running junkie en kan ik het lopen niet meer missen. Al mijn loopsessies staan netjes in mijn agenda (#planningfreak), ik word een ontzettend vervelende troela als ik 2 dagen niet gelopen heb (zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb hé!), ik werk anderen mateloos op de zenuwen met al mijn looppraat en ik heb zelfs een boek geschreven over al dat lopen van mijAls jij een van die vele mensen bent die vastberaden zijn om in 2020 te beginnen lopen, dan help ik je graag op de goede weg!

Meer lezen over “In 5 stappen van “Ik ga beginnen lopen” naar “Ik kan het lopen niet meer missen””