Snapshots uit het leven van een copywriter

freelance copywriter

Ik heb het op deze website uiteraard vooral over ‘mijn vak’ en wat ik voor bedrijven en ondernemers kan betekenen op vlak van freelance copywriting, contentcreatie en redactie. Maar ik heb het ook graag eens over mijn dagelijks leven. Want hetgeen ik doe op professioneel vlak als Text Fairy, loopt parallel met wie en hoe ik ben, mijn persoonlijk leven. Ik benadruk vaak dat mijn persoonlijk en professioneel leven nauw met elkaar verweven zijn.

Alle ervaringen die ik opdoe ‘in het leven’ (bv. plekken die ik bezoek, boeken die ik lees) beïnvloeden mijn werk. Ik krijg vaak schrijfinspiratie wanneer ik in een stad loop en dingen of mensen rond mij zie, of tijdens het lopen. En ik heb al vaak ondervonden dat levenservaringen waaruit ik veel leer, mij verder helpen als freelance copywriter. Omgekeerd geldt ook: door mijn job leer ik bij en ontmoet ik interessante mensen. Dat maakt mij, als persoon, rijker.

Enfin, een lange uitleg om duidelijk te maken dat ik op deze blog ook mijn alledaagse avonturen in de kijker wil zetten. Zo krijgen jullie een inkijk in mijn leven, want ik zit heus niet non-stop te typen op mijn klavier op een doordeweekse werkdag… Daarom enkele random snapshots van vorige week, van een aantal doodgewone dingen waarmee ik mijn dagen vulde.

MAANDAG 20 JULI

Een brugdag voor de meeste mensen. Dat merk ik: de stad (Torhout, waar ik woon) lijkt wel uitgestorven wanneer ik om 8u ’s morgens in de auto stap. Ook onderweg naar Gent is het héérlijk rustig! Ik ben deze week ‘kinderloos’ (door co-ouderschap) en ik ga de extra tijd die ik hierdoor heb gebruiken om goed door te werken.

Maandagblues, dat ken ik niet (meer) sinds ik voor mezelf werk. Ik ben net blij wanneer het maandag is en ik na een leuk weekend (wat meestal toch het geval is) weer aan de slag kan. Ik ga een dagje naar de coworking in Gent. Daar ben ik niet alleen en ik ga er gewoon ook heel graag naartoe. Voor mij heeft Likebirds een enorme meerwaarde als onderneemster én op persoonlijk vlak (misschien wijd ik daar eens een aparte blog aan want ik kan er héél veel over schrijven!). Het wordt een productieve werkdag en ik rij ’s avonds met een goed gevoel terug naar huis. Het is mooi weer dus ik maak nog een wandelingetje in de buurt met een podcast in m’n oren.

DINSDAG 21 JULI

Nationale Feestdag, dus het is zo mogelijk nog rustiger dan gisteren in mijn mailbox en op de baan. Ik besef dat dat zal wellicht de hele week zo zal blijven, veel mensen zijn in congé in deze tijd van het jaar. Als ik niks beters te doen heb, werk ik op een feestdag het liefst door. Ik ‘pak’ die dag liever op een ander moment, wanneer er meer te beleven valt. Ik vind feestdagen vaak ‘verloren dagen’ omdat er niet veel te doen is, zeker niet in coronatijden. Mijn zoon is niet bij mij, veel vrienden zijn op vakantie of doen iets met hun gezin en mijn familie heeft ook andere plannen. Niet erg, ik ga opnieuw naar de coworking. Het is open vandaag en ik ben blij dat ik kan werken in een aangename omgeving met leuk gezelschap om ’s middags te lunchen en wat te babbelen.

Ik maak vaak een korte wandeling net voor m’n lunchpauze. Dat doe ik wanneer ik thuiswerk en ook bij Likebirds. Ik heb een ‘vast toertje’ van een klein half uurtje langs het water, heel ontspannend. Ik zag er deze schattige ankerpaal. Het lijkt misschien iets stoms, maar die kleine dingen kunnen mij zo content maken! Dit ga ik zeker aan mijn zoon tonen als hij terug is. Want wij gaan volgend jaar (normaal) samen naar Londen (deze zomer stelden ze het om begrijpelijke redenen even uit) en dit geeft me al wat ‘London vibes’!

WOENSDAG 22 JULI

Ik start mijn dag met een fietsrit om 6u30, dwars door de West-Vlaamse velden. Om 7u heb ik namelijk een afspraak met mijn psychotherapeut. Ik ga al bijna 2 jaar elke 2 weken bij hem ‘op bezoek’. Oorspronkelijk vooral voor mijn relatie maar al snel evolueerden de sessies naar algemene zelfontplooiing en zelfontwikkeling. Ik heb er ontzettend veel aan, zowel op persoonlijk als op professioneel vlak, dus ik blijf gaan. Ik vind het geen opgave en al helemaal geen taboe. Op die manier werk ik aan mezelf, ik leer mezelf beter kennen en wat ik wil/niet wil… Het is een mooie investering in mezelf. Eerlijk gezegd kijk ik de avond voordien altijd al uit naar mijn sessie de volgende ochtend, ik ga echt graag 🙂

Het is mooi weer (nog wat koud maar al zonnig) dus ik ga met de fiets, een rit van een kleine 10km met een stevige klim op het einde. De beweging en de frisse lucht doen deugd! Na mijn therapie fiets ik langs de lokale woensdagmarkt, waar ik een boeketje verse bloemen koop. Bloemen en plantjes maken van een huis en thuis, vind ik! Daarna start mijn thuiswerkdag, business as usual. Ik stop op tijd met werken, iets voor 17u, om nog te genieten van het mooie weer. Tegen het weekend gaat het minder goed zijn dus nu profiteren is de boodschap! Ik trek naar het bos voor een wandeling. Ik hou zo van de natuur en de stilte daar. Voor mij is dat ideaal om de werkdag af te ronden en alles van mij af te zetten. Deze keer wandel ik zonder podcast omdat ik bewust wil genieten van de rust.

DONDERDAG 23 JULI

Niet veel foto’s van overdag vandaag. Het is een drukke thuiswerkdag with some important deadlines to catch. Volledige focus dus en smartphone langs de kant (of op vliegtuigstand, zoals ik de laatste tijd steeds vaker doe om niet gestoord te worden, ik vind dit makkelijker dan hem volledig uit te schakelen en dan telkens weer op te starten). Ik haal, zoals meestal, probleemloos mijn deadlines dankzij mijn retestrakke planningskills 😉 Na het werk ga ik naar de bib (zie foto voor the catch of the day). Voor mij is naar de bib gaan pure me-time! Net als het bos is de bibliotheek een plek waar ik rust en inspiratie vind. Ik kan daar gerust uren rondlopen, nu met mondmasker misschien iets minder lang…

Maar goed, ik heb ook geen uren de tijd want ’s avonds heb ik afgesproken met een vriendin. We gaan naar Gent om een terrasje te doen en te eten bij Epiphany’s Kitchen. Dit is een van mijn favoriete adresjes in Gent, het is fully vegan en echt on-ge-lo-fe-lijk lekker. Ook heel gezellig om te zitten. Mijn vriendin en ik praten lekker bij, we verliezen de tijd wat uit het oog want het is rond half één tegen dat ik in mijn bed lig. Voor mij is dat al laat want ik ben altijd vroeg uit de veren. En ik word stilaan ook een dagje ouder, haha 😉 Maar ik heb genoten van mijn avond én superlekker gegeten, dat is het voornaamste!

VRIJDAG 24 JULI

Vandaag gun ik mezelf de vrije dag die ik dinsdag niet nam! Een van de voordelen van zelfstandig zijn 🙂 Ik heb afgesproken met een vriendin die ik al maanden niet meer gezien heb om te gaan brunchen in Gent. Ja, alwéér Gent… want dit is nu eenmaal mijn favoriete stad, mijn hart zal altijd daar liggen! Ik vind het leuker om een dagje op stap te gaan in de stad op een ‘gewone’ dag dan op een feestdag, er is dan meer leven en net daarom hou ik zo van de stad! Het geeft mij verse ‘zuurstof’. We gaan naar O’yo, ook een van mijn lievelingsplekjes in Gent. We babbelen erop los want we hebben echt véél te vertellen allebei. Na het eten kuieren we nog wat rond en we sluiten af met een koffie in het café onder de Stadshal. Een erg fijne dag!

En het is nog niet gedaan, want ik heb nog afgesproken met mijn mama om een terrasje te doen in Gent. Mijn stiefpapa is er ook bij en we hebben geluk dat we nog buiten kunnen zitten want het heeft al flink geregend vandaag. Ik ben blij dat ik hen zie en dat we weer eens kunnen bijpraten. Mijn mama en stiefpapa betekenen superveel voor mij. Rond half zes neem ik de tram terug naar de Park & Ride en ik bol naar huis. Het was een lange dag, veel gestapt (allez ja, geslenterd) en ik ben best wel moe. Na het eten kruip ik rond 21u in mijn bed om lekker te lezen. Ik ben bezig in Een ongewoon huwelijk van Tayari Jones. Een mooi boek!

ZATERDAG 25 JULI

Het was een drukke week dus ik ben blij dat ik een rustig weekend in het vooruitzicht heb. Ik heb vandaag (en morgen) bewust niks speciaals gepland zodat ik kan uitrusten van de afgelopen week. Want ik weet dat er weer een druk (maar leuk) weekje zit aan te komen dus ik zorg maar beter dat ik in form ben tegen maandag! Bewust rust inlassen is iets wat ik de laatste tijd echt probeer omdat ik merk dat het nodig is. De combinatie alleen wonen en co-ouderschap (sinds maart) + corona + zelfstandig én een enorme perfectionist zijn die nooit van ophouden weet… dat weegt soms zwaar en dan moet ik tijdig op de rem gaan staan. Dit is trouwens een van de vele dingen die ik tijdens mijn psychotherapie al heb geleerd.

Enfin, ik heb een rustige zaterdag en ik ben blij! Ik lees nog wat in bed, daarna ontbijt ik met de weekendkrant. Daar geniet ik van! Ik doe in de voormiddag snel wat boodschappen (ik hou niet van de supermarkt maar voor sommige zaken moét het hé, bv. toiletpapier…) en ga even snuisteren in de Kringloopwinkel. Ook dit is me-time van de bovenste plank! Ik tik een bloempot op de kop voor mijn mama, zij is content en ik ook! Ik ga nog naar de glascontainer. Bij het aanzicht van de inhoud van mijn zak besef ik dat ik wellicht de saaiste, meest seutige zak heb van heel West-Vlaanderen 🙂 In de namiddag ga ik naar Brugge, op mijn gemakje winkelen in mijn favoriete biowinkel. Ik koop steeds bewuster de laatste tijd. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk dat mijn cosmeticaproducten biologisch/plantaardig zijn en daarvoor ben ik bij Biovita aan het goede adres.

Wanneer ik terug ben in Torhout, trakteer ik mezelf nog op een goeie koffie bij Izy Coffee, vlakbij mijn huis. Ze zijn er vriendelijk, het is lekkere koffie en het terras is coronaproof. Daarna maak ik nog een wandeling, ik hou het kort en ik ben net voor de regen thuis. Ik ga opnieuw op tijd slapen. Ik klink misschien ongelofelijk saai maar ik ben net blij dat ik mezelf die rust durf te gunnen want ik heb dat heel lang niet gekund… En slapen is eigenlijk echt wel leuk 🙂

ZONDAG 26 JULI

Net als gisteren geef ik mezelf de tijd om rustig wakker te worden met mijn boek, gevolgd door een lekker ontbijt met de rest van de weekendkrant. Meer moet dat niet zijn op een zondagochtend! Het is niet zo mooi weer, dus ideaal om wat binnen te zitten. Daarna is het tijd om mijn huis te poetsen, dat moet natuurlijk ook gebeuren hé. Ik doe het met een podcast, dat maakt het een pak aangenamer. Ik luister naar De Kobe Show met Christina De Witte (beter bekend als cartooniste Chrostin) en ik ben onder de indruk van zoveel wijsheid van een 25-jarige. Straffe madam! Toen ik die leeftijd had… Ik ga zwijgen 😉

Na mijn lunch ga ik naar het Tillegembos in Brugge. Toen ik nog in Brugge woonde, ging ik er vaak lopen en nu ga ik er graag terug. Deze keer ga ik wandelen, het is intussen mooi weer en het is zalig. Er zijn redelijk wat wandelaars op pad (gelijk hebben ze!) maar iedereen houdt afstand. Ik vermijd de speeltuin want daar is het uiteraard druk. Ik luister verder naar de podcast van deze morgen (aanrader, die aflevering!). Tijdens mijn wandeling kom ik braambessenstruiken in bloei tegen en ik pluk er een paar, de natuur is gratis hé. Puur natuur, lekker! Van zo’n dingen word ik zeer blij 🙂 Na mijn forest walk lees ik nog een uurtje op het grasveld. Ik ben bezig in ‘Mentaal Kapitaal’ van Elke Geeraerts, in de eerste plaats voor een artikel voor mijn werk maar ik steek er zelf ook veel van op. Het boek leest vlot en het is boeiend, een aanrader.

Op zondagavond hou ik me nog wat bezig met de was (maar dat is niet veel in de weken dat ik alleen ben, een voordeel van alleen wonen!) en ik kijk enkele afleveringen van ‘The Babysitters’ Club’ op Netflix. Een (not-so-)guilty pleasure, leuk om naar te kijken en pure jeugdnostalgie want ik heb al die boeken verslonden van a tot z! Na dit rustige, ontspannende weekend ben ik klaar voor een boeiende nieuwe week! Er staan een aantal toffe werkopdrachten op de planning en donderdag is mijn zoon er terug na 2 weken. Veel om naar uit te kijken dus, ik ga met een gerust hart slapen 🙂

Ziezo, nu hebben jullie een inkijk gekregen in mijn dagelijkse, alledaagse leven. Vinden jullie dit leuk, zo’n post? Of moet ik dit in de toekomst maar beter niet meer doen? 🙂

Josefien

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: