Muziek is heel belangrijk in mijn leven. Ik luister ernaar in de auto, tijdens het lopen, en ook thuis staat er altijd wel een muziekje (of de radio) op. Er zijn veel liedjes die mij een happy boost geven. Maar echt gigantisch veel hé! Dat is eigenlijk ook de voornaamste reden waarom ik naar muziek luister: om mij goed te voelen. Het was een moeilijke keuze maar ik heb toch een selectie gemaakt van 25 zaaaaaaaalige feel good nummers, die voor mij altijd werken.

1. Something good can work (Two Door Cinema Club): zelfs op de meest shitty, grijze kakdag begint dan de zon te schijnen. Enkel in mijn crazy hoofd weliswaar, maar nergens beter dan in uwen eigen zotte kop!
2. On top of the world (Imagine Dragons)
3. Everything now (Arcade Fire): dit nummer geeft mij het gevoel dat ik alles kan én mag WANT WAAROM OOK NIET EIGENLIJK???!!! 
4. Can’t stop the feeling (Justin Timberlake)
5. What I like about you (The Romantics): want liedjes met veel heys erin zijn ALTIJD wijs. Ik moet daar toch geen tekeningske bij maken hé?
6. I need lovin’ (Amery)
7. Particula (Major Lazer): eigenlijk zouden alle nummers van Major Lazer in dit lijstje kunnen staan. Maar dit is extra leuk omdat ik het vorig jaar leerde kennen in die koude, grijze, laaaaaaange kakwinter en het deed me toen altijd lekker dromen van lente en zomer. Zo van die nummers hebben altijd een streepke voor bij ne zomermens gelijk mij.
8. Charlotte (Air Traffic)
9. De Macarena, de Lambada en de Samba di Janeiro: zouden er eigenlijk mensen zijn die daar niét blij van worden en spontaan beginnen te dansen?
10. This girl (Kungs)
11. Judy (Douglas Firs): niet alleen heys maar ook oeh oeh oehs zijn altijd een schot in de roos bij mij. En dit is gewoon ook énorm mooi.
12. Born to be yours (Kygo & Imagine Dragons)
13. Quarter past midnight (Bastille): zal voor mij altijd het nummer blijven waarnaar ik aan ’t luisteren was toen ik aankwam bij mijn eerste marathon. Ik heb mijn muziek wel uitgezet een paar seconden voordat ik over de meet liep hoor, om ten volle te genieten van alle emoties 😉 Als ik het hoor, denk ik altijd terug aan dat gelukzalige gevoel dat ik toen had.
14. Dakota (Stereophonics)
15. Bitch (Meredith Brooks): omdat ik het leuk vind om mij een badass bitch te voelen, tiens! Naar dit nummer luisterde ik trouwens toen ik in het startvak stond van de Brussels Half Marathon vorige maand. Tussen allemaal mannen. Uitermate motiverend om er vollen bak voor te gaan en ze allemaal ne keer een deftig poepke te laten ruiken!!!!
16. Ella elle l’a (France Gall)
17. Rebel Rebel (David Bowie): ik ben een beetje raar, dat weet ik 😉 Maar dit nummer herinnert mij er altijd aan dat daar absoluut NIKS verkeerds mee is. Integendeel: weird is the new black!
18. Zomernacht (Leopold 3) #noshame
19. Suddenly I see (KT Tunstall): ik blijf dit nummer associëren met de film The devil wears Prada, een van mijn favo wijvenfilms. Het gaat over een sterke vrouw (allez, dat denk ik toch) en als ik het hoor, voel ik me een echte power chick (want dat bén ik ook, ha!)
20. Sweet Lui-Luise (Ironhorse) #meekweelalarm 
21. Solsbury Hill (Peter Gabriel)
22. Don’t you know (The Scabs): wellicht geen typisch feel good nummer. Maar The Scabs = mijn papa = massa’s schone herinneringen 
23. Zaterdag (K.I.A.): noem mij gerust een marginaal wijf. Maar ik word hier blij van. ZO BLIJ. En die tekst: pure poëzie!
24. Say Yeah (X-session): muziek uit mijn dolle, wilde, turbulente jeugdjaren! Maakt mij supergelukkig, nu ik stilaan een ouwe doos aan ’t worden ben 🙂
25. Make me feel better (Alex Adair)


Ik kan nog wel efkes doorgaan ze: ‘Get lucky’ en ‘I feel it coming’ van Daft Punk, ‘Ik voel me goed’ van Johan Verminnen, ‘Dancing on the ceiling’ van Lionel Richie… Maar 25 is 25 hé!


Al deze nummers staan trouwens op the one and only #lopentrut playlist op Spotify. Te gebruiken tijdens al uw loop- of eendere welke andere dolle avonturen 🙂


Wat zijn jouw favorite feel good nummers?


Josie xo