Tags

, , , , ,

Ik hou ervan om nieuwe dingen te ontdekken. Of het nu gaat om leuke plekjes, lekker eten, goeie boeken, toffe merken en producten, unieke ervaringen… Als je niet af en toe iets nieuws leert kennen, is het leven maar saai hé? De laatste tijd deed ik een aantal fijne ontdekkingen, die ik dan ook graag met jullie deel. Want sharing is caring!


OSPREY TRILLIUM DUFFEL BAG


Vroeger besteedde ik niet veel aandacht aan mijn rugzak/sportzak. Zolang ik er comfortabel mijn spullen in kwijt kon en het ding er min of meer presentabel uitzag, was ik meer dan content. Maar dat was voor mijn ontdekking van de Trillium series van Osprey… Deze lijn bestaat uit duffel bags in 3 formaten met een stijlvol, clean design en een comfortabele schouderband. Ik heb de 45 liter-versie en die is geschikt om mee te nemen naar sportevents en zelf op citytrip. Bovendien vind ik hem supermooi in dat fris oranje! Ik ben er echt heel blij mee, deze tas wordt mijn vaste compagnon op de vele loopevents die er ongetwijfeld nog aan komen! Meer info over deze duffel bag vind je op de site van Osprey.


DE SPIEKPIETJES EXPO


Onlangs ging ik met Emil naar de Spiekpietjes expo in Fort Napoleon (Oostende). Ken je de Spiekpietjes? Het is een legertje schattige helpertjes van Sinterklaas die de maanden voor 6 december bij alle kinderen thuis gaan piepen of ze wel braaf zijn. Ideaal om je kind te ‘chanteren’ als hij/zij ongehoorzaam of ondeugend is 😉 


De expo bestaat uit een prachtig audioverhaal met supermooie tekeningen van Thaïs Vanderheyden, een tekenhoek en in de ‘catacombes’ een cool avonturenparcours. Vooral dat laatste viel erg in de smaak bij Emil. Ik denk dat wij bijna een uur in de kelders van Fort Napoleon gezeten hebben… Emil had zijn pietendiploma op het einde dus dubbel en dik verdiend 🙂


Je kan de expo nog bezoeken tot 6 december. Ideaal om te combineren met een uitstapje naar Oostende, wat gewoon een hele  toffe badstad is! Je kan in de straten van Oostende ook een parcours volgen om de Spiekpietjes te zoeken die zich in de binnenstad verstopt hebben. Alle info over de Spiekpietjes vind je op www.visitoostende.be


THE SHOP GENT


Ik heb zo mijn vaste winkeladresjes in Gent (Het Paleis, Clouds of Fashion & Alternatief) en er is sinds kort eentje bij gekomen: The Shop. Ik kreeg van mijn mama een bon voor mijn verjaardag voor deze winkel. Wat een leuke ontdekking! Het is een klein paradijs vol leuke kleren en accessoires. Ik kocht er 2 toffe truien. Het was de eerste en zeker niet de laatste keer dat ik er kwam!
The Shop vind je in de Brabantdam in Gent. Er is ook een vestiging in Sint-Niklaas én een webshop! Check it out op www.theshop-belgium.be

LABELLO ORIGINAL LIMITED EDITION ‘SPARKLE’


Ik vind lipstick heel mooi bij andere vrouwen maar zelf sta ik er niet mee, vind ik. Ik kies daarom al jaren voor mijn vertrouwde blauwe Labello. Een zachte lippenbalsem die perfect doet wat hij moet doen: meer heb ik eigenlijk niet nodig. Ik kreeg deze week een leuke verrassing van Labello in de bus! De Labello Original lippenbalsem krijgt dit najaar een supertoffe glitterlook. De inhoud blijft ‘the one and only real thing’ maar de verpakking is lekker blingbling. Je kan kiezen tussen rood, groen, paars, roze, goud of zilver. Ik heb een zwak voor de groene: past volledig in de ‘botanical trend’ waarvan ik grote fan ben!
Het is een limited edition dus wacht niet te lang om je favoriete glitterkleurtje in huis te halen! Ideaal voor de feestdagen, vind je niet?


HERBRUIKBARE GROENTE- EN FRUITZAKJES


Ik ergerde me al een tijdje aan alle plastic zakjes die ik altijd mee heb als ik thuiskom van boodschappen. Ik koop heel veel groenten en fruit en dat betekent ook veel zakjes… Op den duur had ik het gevoel dat ik een plastiekenzakskeswinkel kon beginnen! Op de blog van Gerhilde las ik over herbruikbare groente- en fruitzakjes. Ik plaatste meteen mijn bestelling bij Kudzu
Ik ben sinds een maandje de eigenares van 10 polyester zakjes met een sluitkoordje. Ik zorg dat ze altijd in mijn auto liggen zodat ik ze kan meenemen naar de winkel. Ik vind ze heel handig en ook bij de winkeliers worden ze positief onthaald. Een kleine investering voor mijn portemonnee en zo draag ik toch weer een steentje bij aan een groenere wereld!


Wat vind je van mijn ontdekkingen? Kende je ze al?


Fijn weekend lieve lezer!


Love, Josie xo