Tags

, , , , ,

Deze week is echt voorbijgevlogen! Doordat ik pas maandagnacht thuisgekomen ben van Rome en ik woensdag een dagje vrij nam ter gelegenheid van de pedagogische studiedag van Emil, was het een korte maar drukke werkweek. Ik neem je graag mee doorheen de voorbije week aan de hand van een aantal foto’s!
We hadden Emil een cadeautje beloofd uit Rome. ’t Is te zeggen: Emil had zélf om een cadeau gevraagd… Ach ja, niks mis mee hé, we waren 4 dagen weg en dan vind ik het geen schande om je kind te ‘verwennen’ met een leuk geschenkje. Ik bracht een grote ‘Chupa Chups’ lolly mee met allemaal kleintjes erin (uit de tax free op de luchthaven). En hij was superblij met zijn draak van Playmobil. Ik moet eerlijk toegeven dat ik die niét in Rome kocht, ik had ze hier al een tijdje liggen. Ik wachtte gewoon nog tot het goede moment om ze te ‘schenken’, dus na Rome was ideaal! Het is een draak met een goede ridder en een slechte tovenaar. De snuit geeft licht maar ik moet nog een batterijtje kopen… Emil is creatief want zijn brandweerkazerne (ook van Playmobil) is inmiddels de draak haar huis geworden en zijn andere Playmobil ventjes worden ingeschakeld om het beest te verslaan. Dat vind ik zo tof aan Playmobil, dat alle ‘sets’ kunnen gecombineerd worden… zeker met de fantasie van een kind 🙂Zoals altijd ben ik bezig in een paar boeken. Mijn ‘leesboek’ van het moment is Me Before You van Jojo Moyes. Het is een ietwat zeemzoeterig verhaal maar ik vind het heel mooi en het leest vlot. Pure ontspanning: dat is tenslotte de reden waarom ik lees. Het boek werd ook verfilmd maar ik heb de film nog niet gezien… Daarnaast verdiep ik me af en toe in Het Sportkookboek van Stephanie Scheirlynck omdat ik als loopster geïnteresseerd ben in hoe ik mijn prestaties kan verbeteren met gezonde voeding. Van healthy food gesproken, ik droom van een moestuintje. Ik heb al een kruidenbak maar ik zou graag mijn eigen groentjes/fruit kweken. Pieterjan kocht onlangs het boek Groe(n)ten van Karolien voor mij, wat eigenlijk een soort ‘start to moestuin’ is. Leuk boek waarin alles begrijpelijk wordt uitgelegd, want makkelijk is dat toch niet hoor, zo’n moestuintje ‘opstarten’… Ten slotte is er nog een boek waarin ik af en toe eens een passage lees: Fit, Rijk en Slim. In dit boek laat Timothy Ferriss bekende personen aan het woord om hun tips en advies te geven voor een succesvol leven. Zeer inspirerend! Het ideale ‘salontafelboek’, als je ’t mij vraagt 🙂Woensdag had Emil pedagogische studiedag. Ook al heb ik het momenteel razend druk met Text Fairy, ik nam met plezier een vrije dag om wat quality time met hem door te brengen na Rome. Dat is heus geen opgave, zeker niet als hij ’s morgens superbraaf zit te puzzelen en ik op die manier tijd heb om op mijn gemakje te ontbijten 🙂In de namiddag trokken we naar Lokeren, waar we een bezoekje brachten aan ons neefje Remi. Hij is het zoontje van mijn broer en is momenteel 4 maand oud. Het was supermooi weer dus we maakten een mooie wandeling naar het stadscentrum langs de Durme. Daar maakte ik van de gelegenheid gebruik om eens binnen te gaan bij Bar Copine, waarover ik al zoveel had gelezen. Echt een toffe plek, zowel om iets te drinken (megalekkere verse gemberthee & homemade limonade!) als om te shoppen. Als je in Lokeren bent, zeker eens gaan checken daar (op de Markt)!Een blog met mijn ‘Rome highlights’ hebben jullie nog te goed (volgende week maak ik er werk van!) maar ik heb de voorbije dagen wel al veel teruggekeken naar al mijn foto’s. Het was een superleuke trip! Op onze laatste dag brachten we een bezoek aan de Sint-Pietersbasiliek. Machtig mooi uiteraard maar toch kon ik het niet laten om efkes de onnozele troela uit te hangen en mijn meest vrome gezicht boven te halen voor een godsvruchtige selfie met Pieterjan. Of we er écht als brave katholieken uitzien, dat laat ik in het midden… maar het is alleszins een leuk aandenken 🙂Wie nog op zoek is naar leuke weekendlectuur én in West-Vlaanderen woont, kan zich naar de krantenwinkel reppen voor de Krant Van West-Vlaanderen. Want ik sta erin (en ook veel andere boeiende artikels uiteraard!). Ik vertel over mijn leven, mijn werk en mijn hobby’s. Ik vind het een mooi stuk: het toont me hoe ik écht ben. Ik ben toch wel wat trots op mezelf 🙂


Vanavond ga ik eten met mijn vriendinnen bij Aperto Chiuso in Gent, ik kijk er erg naar uit. Zowel naar de leuke babbels met mijn girls als naar het lekkere eten!


Wat zijn jouw weekendplannen?


Love, Josie xo