Morgen, op 1 oktober, is het World Veggie Day! Ik eet zelf zo plantaardig mogelijk omdat ik het lekker vind en me er goed door voel. Ik eet al lang vegetarisch (met af en toe een stukje vis of kip) en sinds kort lactosevrij wegens een intolerantie. Dan is plantaardig eten een vrij logisch gevolg. Speciaal voor deze World Veggie Day deel ik een eenvoudig plantaardig recept om duimen en vingers bij af te likken. Ik wil tonen dat gezond en lekker eten helemaal niet ingewikkeld is!
Het recept komt uit ‘Easy Vegan’ van Julie Van den Kerchove. Ik volg Julie op Instagram en volgde al een paar workshops bij haar. Ik hou van haar manier van koken en haar recepten zijn overheerlijk. Ik laat jullie graag kennismaken met haar spaghetti koko kerrie. Het is een van m’n favo vegan gerechtjes!
Dit heb je nodig (voor 3 à 4 pers):
- Keukentoestellen: blender, spiraalsnijder
- Kokos-kerriesaus:
- 1 blik kokosmelk (400 ml)
- 2 medium tomaten, grof gehakt
- 1 klein teentje look (optioneel)
- 1 kleine lente-ui
- 120 gr tomatenpuree
- 1 eetlepel limoensap (liefst vers)
- 1 kleine eetlepel verse, geschilde gember
- 2 koffielepels kerriepoeder
- 1 koffielepel zeezout
- 1/2 koffielepel ahornsiroop (optioneel)
- Cayennepeper naar smaak
- Pasta:
- 4 medium courgettes
- 4 medium wortels
- 1 handvol pijnboompitten
- 2 grote handenvol kerstomaatjes, gehalveerd
- 1 lente-ui, in fijne ringetjes gesneden
- 1 handvol koriander of bladpeterselie
- De saus:
- Giet de kokosmelk in de blender met de tomaten, de look, de lente-ui, de tomatenpuree, het limoensap, de gember, de kerrie, het zout, de ahornsiroop en de cayennepeper.
- Mix tot een romige saus.
- Proef en voeg indien nodig extra kruiden toe, bv. extra kerrie, kurkuma, garam masala… Naar eigen smaak en believen!
- De pasta:
- Schil de wortels en (eventueel) de courgettes. Ik laat zelf de schil altijd aan de courgettes. Maak er noedels van met de spiraalsnijder.
- Meng de pasta met de saus.
- Serveer met kerstomaatjes, lente-ui, koriander en pijnboompitjes.
Het klinkt heel lekker, maar ik zou het wel warm eten. Ik ben niet meteen een raw-mens. 🙂 Wij eten gemiddeld één keer per week vegetarisch en vaak vegan: dat eerste is bewust, dat laatste eigenlijk niet (eerder mooi meegenomen). Vegetarisch hoeft dus zeker niet saai te zijn!
Geen probleem als je het warm eet hé! Het is een kwestie van smaak. Ik hou wel van de 'raw taste' 🙂
Zolang je maar geniet van je maaltijd, is het allemaal goed 🙂
x
Oh die is zo lekker! Die staat hier regelmatig wel eens op het menu 🙂
ja hé! lekker en supermakkelijk: zo moet dat zijn 🙂
Dat ga ik ook eens uitproberen! 🙂