Tags

, , ,

Ik zie ze her en der opduiken bij andere blogsters, de posts over doodgewone dingen. Zo van die kleine gelukjes die je dag kunnen maken of die je op slag shitty moments doen vergeten. Hoewel ik een enorme positivo ben, sta ik soms ook te weinig stil bij de gewone, kleine dingen. Ik ben altijd zo druk bezig en dan vergeet ik wel eens te genieten… De voorbije twee dagen heb ik er eens extra op gelet. Zijn jullie klaar voor 10 x doodgewoon geluk?

1. Foto’s zien van de première van Cars 3 afgelopen zaterdag in Kinepolis Brussel en merken dat alles in dit plaatje zo mooi (en geheel toevallig) ‘color-coordinated’ is.


2. Een auto met nummerplaat 1-LUC-961 zien rijden en me afvragen of er achter het stuur echt een Luc zou zitten die een gepersonaliseerde nummerplaat liet maken. Of het misschien een Dirk zou zijn of een Frank, van wie iedereen nu denkt dat hij Luc heet.

3. Emil in bed stoppen, hem een nachtzoen geven en zeggen dat hij extra goed zal slapen vannacht onder versgewassen lakentjes. Waarop hij diep aan de lakens snuift en zegt: “Mmmmm mama, ze ruiken zo lekker, dankuwel hoor.”

4. De perfecte avocado snijden!


5. Mijn kruidenbak zien groeien en bloeien. Ik moet bijna geen kruiden meer kopen in de supermarkt want ik heb peterselie, dille, bieslook, rozemarijn, oregano, basilicum, munt, citroenmelisse… in overvloed. En mijn kerstomaatjes en minipepertjes worden ook steeds groter. Superlekker en zalig om te zien, zeker als je weet dat ik normaal geen plant in leven kan houden.


6. Mijn make-up verwijderen en mijn gezicht reinigen met lekker fris water ’s avonds, na een lange dag. Al het vuil op het wattenschijfje zien hangen en me zo proper voelen!


7. Na 2,5 jaar in ons huis hebben we eindelijk een vliegenhor in ons groot schuifraam in de keuken. Het werd tijd want er zitten hier heel veel vliegen (platteland, you know…). Het is een bijna onzichtbare hor en ik vind het altijd zo leuk om er een vlieg op te zien zitten (zie je ze op de foto?), die wellicht dacht dat ze naar binnen kon omdat ze nog niet door had dat er nu een vliegenraam hangt. 


8. Emil te voet of met de fiets gaan halen in de naschoolse opvang. Het is maar 10 minuutjes stappen maar het geeft me zoveel rust op de heenweg. En op de terugweg heb ik tijd om wat met Emil te babbelen over zijn dag. Want eens we thuis zijn, begint hij te spelen en sta ik in de keuken, en komt er van praten niet veel meer in huis.


9. Lieve reacties op mijn blogposts. Beseffen dat ik echt wel heel lieve lezers heb. En blij zijn dat velen zich herkennen in wat ik schrijf, of dat ik hen kan inspireren. 


10. Een stukje chocolade eten. Daar kan ik zo van genieten na mijn avondeten. Melk- of witte chocolade kan ik niet eten door mijn lactose-intolerantie maar ik eet toch het liefst pure chocolade dus dat geeft niet. Ik maak nu geregeld zelf chocolade, het is supermakkelijk (amper 10 minuutje werk, serieus!) en het is de lekkerste chocolade die ik ooit at. Het recept is van Julie en ik werkte af met amandelschilfers en zonnebloempitjes. Als je het wil weten, mag je me altijd een bericht sturen!
Waar genieten jullie van? Wat maakt jou op slag gelukkig?


Love, Josie xo