Tags

,

Op de blog van Annelore las ik over 5 kleine dingen die haar blij maken in de herfst, nu het weer donkerder en guurder is en mensen sneller de neiging hebben om te beginnen klagen. Ik vond dat zo’n tof idee dat ik het eventjes van haar steel… Dus bij deze mijn 5 gelukmakertjes dezer dagen!

1. Op gastronomisch vlak betekent de herfst voor mij pompoenen, pompoenen en nog eens pompoenen. Ik eet dat zo graag en ik heb geluk want pompoen is supergezond. Ik verwerk de oranje kanjers in soep, gegrild in slaatjes of zoals hierboven in een lekkere ovenschotel met tofu, feta en pijnboompitjes. Een pompoen in stukken snijden is telkens weer een gevecht van jewelste (waarbij ik soms al eens een vinger op het spel zet) but it’s definitely worth it!


2. Warmte! Ik ben een enorme koukleum dus de herfst en de winter zijn geen toptijden voor mij op dat vlak. Gelukkig kan ik rekenen op de niet-aflatende warmte van mijn kersenpitkussentje. Pieterjan noemt het “de stinkzak” maar mijn kersenpitje en ik, da’s echt grote liefde 🙂 Verder vind ik het ook best gezellig om me goed in te duffelen in een warme jas, een zachte sjaal en een poezelige muts. Ik vond een superleuke muts in alpacawol bij A.S. Adventure. Al zeg ik het zelf: ze staat me supergoed. Ik zou ze zelfs binnen dragen, zo tof vind ik ze 😉

3. Geurkaarsen. De herfst is het ideale moment om het binnen wat gezelliger te maken. Dat doe ik door op tijd en stond een geurige kaars aan te steken; zo heb ik tegelijkertijd licht, warmte én een lekker geurtje. Ik vind dat ze in de Hema altijd leuke exemplaren hebben (zoals deze) en ook de scented candles van de Ikea zijn onvervalste toppers!

4. Het verhaaltjesmoment in bed. Ik vind voorlezen heel belangrijk dus Emil krijgt steevast een verhaaltje voor het slapengaan (voor de volledigheid: de lengte van het vertellement hangt een beetje af van hoelang hij het slapengaan-ritueel al gerokken heeft want daar is hij een krak in). Nu het wat kouder is, vind ik dit vertelmoment nog zoveel gezelliger. We nestelen ons dan lekker op bed, onder het deken. Zalig om te merken hoe hij ook geniet van dat moment en hoe hij zich langzaamaan overgeeft aan de slaap. 


5. Plannen maken voor de zomer. Want ook dat hoort uiteraard bij de herfst en de winter… Vroeg genoeg beginnen plannen voor de zomervakantie! Wij hebben alvast een superleuk huis geboekt nabij de Côte d’Azur, waar we in de zomer 12 dagen van ’t schoon leven gaan genieten. Mooie vooruitzichten! Maar eerst is het vooral uitkijken geblazen naar die eerstvolgende reis, in maart 2017 naar de sneeuw en de bergen… Emil zal er voor het eerst een volledige week skiles volgen (5 halve dagen dus) en er wordt daar al stilletjesaan naar afgeteld hier ten huize. In tussentijd een kleine throwback naar de vorige skireis, toen hij voor het eerst een paar uur op de latten stond en zo fier was als een gieter…
Waar genieten jullie zoal van in de herfst?


Love, Josie xo