Tags

, , , ,

Met dit warme weer is het superbelangrijk om veel water te drinken en je lichaam goed te hydrateren. Ik drink dagelijks zo’n 2 liter water en tijdens een hittegolf, wanneer ik veel zweet, is dat zelfs meer. Ik hoor van veel mensen dat ze het moeilijk vinden om voldoende water te drinken maar zelf ervaar ik dit niet als een probleem. Ik geef jullie graag enkele tips om genoeg te drinken!


Morning glory

Zet een groot glas of een fles water naast je bed en drink meteen bij het opstaan. Je krijgt er instant energie van en je lichaam heeft meteen al een gedeelte van het vocht dat het ’s nachts verloren is weer aangevuld. Ook al drink je ’s ochtends normaal een grote kop thee of koffie bij je ontbijt, toch is het niet slecht om daarvoor nog een groot glas water te drinken. Ik doe het altijd en kan écht niet meer zonder!

At work
Plaats een groot glas of een leuke drinkfles op je bureau en vul regelmatig bij. Ik heb een Dopper drinkfles en zet die altijd in het zicht. Zo vergeet ik niet om tijdens het werken voldoende te drinken. Tip: zet geen té grote fles op je bureau want dat kan ontmoedigend werken…

On the road
Wanneer ik onderweg ben, heb ik altijd een flesje water bij me – in mijn auto, mijn handtas, mijn fietsmandje. Zo kan ik altijd drinken wanneer ik dorst heb.

Pimp your water

Zelf doe ik het niet omdat ik water – raar maar waar – echt lekker vind, maar je kan je water een lekker smaakje geven met citroensap, schijfjes komkommer, limoen, watermeloen,… Er bestaan ook veel drinkflessen met fruit infuser om je water een beetje te pimpen. De restjes fruit en groenten eet je lekker zelf op, want die bevatten ook veel water én vitamientjes!Keep track
Als je het écht moeilijk hebt om veel te drinken, kan je noteren hoeveel je drinkt per dag. De aanbevolen hoeveelheid van 1,5 à 2 liter komt neer op een 8-tal glazen. Zo weet je op het einde van de dag of je voldoende gedronken hebt… en kan je eventueel nog een inhaalmanoeuvre inlassen 🙂
Verandering van spijs…
Water drinken saai? Helemaal niet! Er is zoveel keuze en elk merk heeft een specfieke smaak. Zorg dus voor wat variatie. Bovendien kan je afwisselen tussen “gewoon” plat water en sprankelend spuitwater. Zelf drink ik meestal kraantjeswater, ik doe dit al sinds mijn 15 jaar… Ik vind Evian ook heel lekker water (ik proef daar echt de bergen in, haha) en de flessen zijn mooi én liggen goed in de hand. Ik drink ook heel veel kruidenthee (Yogi Tea is mijn favoriet) en dat telt ook mee als water.

Ik heb leuk nieuws want ik mag van Evian 5 leuke pakketjes weggeven met o.a. een handige totebag, fleurige armbandjes en uiteraard Evian water!


Wat moet je doen? Laat me weten wat jij doet om dagelijks voldoende water te drinken. Je kan dit doen in de comments hieronder of via josefien@josieslittlethings.be. Je kan deelnemen tot en met 2 september. De winnaars maak ik bekend op 4 september op mijn Facebookpagina!


Veel succes! En vergeet niet om veel te drinken tijdens de warme dagen die er nog aan komen! 🙂


Love, Josie xo


Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Danone.