100% Belgisch

Op 21 juli vierden we onze nationale feestdag. Op die dag werd er naar goede jaarlijkse gewoonte in Brussel gefeest met animatie, het militaire défilé, opendeurdagen in belangrijke gebouwen, demonstraties van verschillende hulpdiensten en een spetterend vuurwerk als apotheose.

100% Belgisch

Ik moet eerlijk bekennen dat 21 juli me niet veel deed/doet. Het is gewoon een leuke verlofdag. Ik denk dat ik niet de enige ben bij wie het Belgiëgevoel niet uitgesproken aanwezig is, de EK-gekte van de voorbije weken en de huidige Rio-koorts buiten beschouwing gelaten. Wie kan er eigenlijk de Brabançonne volledig foutloos meezingen? Again: ik niet…

Toch ben ik blij om Belg te zijn en vind ik dat we fier mogen zijn op ons land. Ik vind het jammer dat België de afgelopen maanden geregeld op niet zo positieve wijze in het nieuws kwam door alle aanslagen en terreur. Ons land beschikt namelijk over een aantal “exportproducten” om u tegen te zeggen, waar de rest van Europa en de wereld best jaloers op mogen zijn!

Ik schreef er een blog over voor Assistant Plus, de online community van assistants van Secretary Plus. Je kan de blog hier nalezen: http://goo.gl/vJOLGW

Waarom ben jij trots om Belg te zijn (of juist niet)? Laat het gerust weten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: