Words of wisdom // Lord Acton

Bij de naam Lord Acton hoorde ik het eerlijk gezegd in Keulen donderen. Hebben jullie al van hem gehoord? Tijdens het zoeken naar nieuwe “Words of wisdom” kwam ik bij een treffende quote terecht die hij op zijn naam heeft staan…

Lord Acton quote writing

Een van de superleuke aspecten van een freelance copywriter te zijn, vind ik het feit dat ik voor verschillende bedrijven in diverse sectoren kan werken. Ik schrijf zowel voor grote IT-bedrijven, vakmagazines in de retail als KMO’s in de bouw. De ene dag schrijf ik een artikel over sport, de andere dag gaat het over de trends in de tapassector en op nog een andere dag ben ik bezig met een website voor een interieurarchitect. Doordat ik over zoveel verschillende onderwerpen schrijf, heb ik het gevoel als freelance copywriter van alle markten thuis te zijn. Daar heb ik het hier ook al over gehad.

Als freelance copywriter sta ik open voor alle sectoren en onderwerpen. Ik heb eigenlijk nog nooit tegen een potentiële klant gezegd: “Sorry, voor jou schrijf ik niet want wat je doet interesseert me echt niet.” Die afwisseling vind ik nu net het boeiende aan mijn job: door me te verdiepen in de materie van een bedrijf leer ik constant bij. Mijn horizon verruimt vrijwel dagelijks en dat is een enorme verrijking. Toegegeven, het vergt soms heel wat inspanning om kwalitatieve research te doen en een onderwerp onder de knie te krijgen om er een vlotte, diepgaande tekst over te schrijven. Maar het geeft zoveel voldoening!

Dus die Lord Acton, die blijkbaar een Brits historicus was in de 19de eeuw, had echt wel gelijk toen hij zei dat je niet enkel zaken bijleert door te lezen, maar ook door te schrijven. Ik spendeer heel veel tijd aan schrijven, zowel beroepsmatig als in mijn vrije tijd voor mijn blog. Ik beschouw dit als bijzonder waardevolle tijd.

Heb je zelf interesse om een beroep te doen op mijn tijd en me dingen te laten bijleren over jouw bedrijf? Ik schrijf met plezier alle teksten en content die je nodig hebt. Laat me gerust iets weten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: