Tags

, , , , , , ,

Morgen loop ik nog eens een halve marathon. Ik zit na mijn 25K op 5/6 toch in de flow dus waarom niet nog eens 21K erbij? Het is al de derde
keer dat ik
de halve marathon van Torhout loop – een letterlijke “homerun” voor mij – en het is mijn 6de halve marathon ooit. Dat begint al aardig te
tellen en normaal gezien zal het wel lukken. Ik voel me de laatste dagen een
beetje futloos en moe (ik moet gewoon wat vroeger in mijn bed leren kruipen,
meer moet je daar niet achter zoeken) maar het komt wel goed tegen morgenavond.
Ik heb de voorbije dagen aan
carbo loading
proberen te doen, ga vannacht veel slapen en morgen zorg ik voor aangepaste,
energierijke maaltijden. Ik heb onlangs het boek Food2Run ontvangen en dat komt me nu heel goed van pas!




Food2Run is geschreven door de
Nederlandse
Renata Rehor. Zij
is projectconsultant, sportvoedingscoach, mama van twee én marathonloopster. Een vrouw naar mijn hart 🙂 Renata
geeft in haar boek
wedstrijd- en
marathontips aan lopers
en deelt al haar lekkere en gezonde gerechten om voldoende energie te hebben en de sportieve
prestaties te verbeteren
.



Iedereen weet dat voeding een heel belangrijke invloed heeft
op de (loop)prestaties. Ik moet eerlijk zeggen dat ik soms door het bos de
bomen niet meer zie. E
r wordt zoveel geschreven en gezegd over wat je nu wel en
niét mag eten voor het lopen en sommige bronnen spreken elkaar tegen… Ik ben dus heel blij met het boek want het geeft
een
handig overzicht van wat je moet/mag eten in de week voor een wedstrijd (herstelmaaltijden
en -snacks
), de dagen en uren ervoor (energierijke
maaltijden en snacks
) en na de wedstrijd om optimaal te recupereren. Een aanrader
voor alle lopers!


De recepten van Renata zijn eenvoudig en maakbaar: je hebt geen ingewikkelde ingrediënten nodig en
je hoeft er geen uren voor in de potten te staan roeren. Dus ja, ideaal voor mij want ik ben allergisch aan uren in de keuken staan 😉 Het boek bevat bovendien
supermooie foto’s die je meteen doen watertanden! Per gerecht vermeldt Renata ook de voedingswaarde, wat handig is voor lopers bijvoorbeeld tijdens het carbo loaden.


Eerder deze week maakte ik een gezond
powerontbijtje
klaar uit Food2Run. Ik ga het morgenochtend ook als ontbijt eten, kwestie van de dag van mijn
halve marathon met voldoende energie aan te vangen. Het is een quinoa-ontbijt met fruit en ik deel
graag het recept met jullie!



Ingrediënten (voor 2 porties):

  • 200 gr quinoa
  • 400 ml magere melk (ik gebruik sojamelk, amandelmelk, rijstmelk,…)
  • 200 ml water
  • 1 mespunt kaneel
  • 50 gr blauwe bessen
  • 1 banaan
Bereiding:
  • Breng de melk en het water aan de kook samen met de quinoa. Laat 25 minuten zachtjes koken.
  • Neem van het vuur, schep de kaneel en de bessen erdoor en laat 5 minuutjes afkoelen.
  • Serveer de nog lauwe quinoa met schijfjes banaan. Smakelijk!


Ik vind dit een superlekker en voedzaam ontbijt. Het smaakt lekker zoet zonder dat het toegevoegd suikers bevat. Het is bovendien heel makkelijk om te maken. Het is de bedoeling dat je de pap lauw eet dus dit ontbijt is niet echt geschikt om de avond voordien al klaar te maken. Niet ideaal voor wie ’s ochtends nogal moet rushen. Maar tijdens het weekend lukt dit zeker wel, en eigenlijk ook op weekdagen want het is echt niet veel werk. Je moet enkel de quinoa laten koken en daarna wat afwerken met de kaneel en het fruit. Easy & so good!



Wat eten jullie zoals voor het lopen?

Alle info over Food2Run vind je hier. Dankjewel Uitgeverij Manteau om me
dit inspirerende boek te bezorgen!

Love, Josie xo