Words of Wisdom // Mark Twain

Ik hou van rock ’n roll muzikanten, heroïsche sportmensen en steengoeie acteurs. Maar mijn allergrootste idolen, dat zijn toch wel schrijvers. Eindeloos veel respect heb ik voor hen. Niet alleen schrijven ze prachtige boeken, ze produceren ook de meest inspirerende oneliners…

Quote writing Mark Twain

Dit is een quote van de Amerikaanse schrijver Mark Twain (zijn echte naam is eigenlijk Samuel Langhorne Clemens). Hij is bekend van zijn romans The Adventures of Tom Sawyer en het vervolg Adventures of Huckleberry Finn, twee mooie voorbeelden van de zogenaamde “Great American Novel”. Ik hou erg van Amerikaanse schrijvers, zo schreef ik indertijd mijn licentiaatsthesis over Toni Morrison en ben ik een grote fan van Jay McInerney en Paul Auster.

Ik vind deze quote van Twain er echt boenk op. Want in wezen is schrijven echt niet zo moeilijk volgens mij. Het komt er gewoon op aan om te schrijven, honderd keer te overlezen en te blijven schrappen tot er een mooi gepolijste, perfecte tekst overblijft op je blad of scherm. Dat crossing out of words is een continu verbeterproces en daar kan ik enorm veel plezier uit halen. Voor sommigen klinkt dit misschien ontzettend nerdy maar mij als copywriter schenkt het heel wat voldoening 🙂

Als je dus iemand nodig hebt om je teksten te overlezen en alle overbodige woorden te schrappen tot het regelrechte pareltjes worden lezen als een trein… You know where to find me! Zowel Nederlands als Engels is mogelijk.

Tot de volgende keer, voor een andere inspirational writing quote! Weet je zelf ook nog zo van die leuke quotes? Je mag ze me gerust laten weten!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: