Tags

, , , , ,

Lieve lezers, een wonder is geschied: ik heb een kookboek
van begin tot eind uitgelezen en ik heb er zowaar enorm veel plezier aan
beleefd! Jullie weten (of niet) dat ik absoluut geen keukenprinses ben. Ik eet
graag lekker en gezond en kook dagelijks vers, maar uren in de keuken staan en
ingewikkelde recepten fabriceren is niet aan mij besteed. Toen ik van de lieve
mensen van WPG Uitgevers het boek “Healthy Is Funky” in m’n bus kreeg, ben ik
beginnen lezen, bleef ik lezen en voor ik het wist zat ik aan de laatste
bladzijde. Het is een leuk en praktisch boek over de zoektocht van auteur Mich
Baron naar gezonde voeding die je goed doet voelen en je doet stralen. Ik
vertel er jullie graag alles over én deel 2 leuke recepten!


Een aantal jaar geleden ging Mich Baron, die tot dan toe dacht dat een gezonde levensstijl
iets was voor gezondheidsfreaks met te veel tijd en sportfanaten met een
way too expensive fitnessabonnement, op
zoek naar een
nieuwe levensstijl. Ze
wilde zich
beter voelen en er beter
uitzien
en ontdekte dat dit mogelijk was door gezonde voeding, meer beweging en voldoende nachtrust. En vooral:
dat gezond leven geen aanslag is op je budget! Haar
ontdekkingstocht was een boeiend
avontuur
en ze schreef dit neer in het boek “Healthy Is Funky”.

Haar uitgangspunt van het boek is dat je niks extreems hoeft te doen om je gezond en fit te voelen. Healthy
Is Funky
is een leuke en makkelijk vol
te houden levenswijze
waarmee je nooit
meer op dieet
hoeft te gaan om overtollige kilo’s te verliezen. Uiteraard
mag je af en toe eens zondigen, dat kan geen kwaad als je er een Healthy Is
Funky
-eetpatroon op nahoud. Ik kan me volledig vinden in deze visie, want zelf
eet ik ook graag gezond en lekker. Ik vind dit niet moeilijk en ik hoef nooit
een saai dieet te volgen omdat ik wil/moet vermageren. Want het blijft toch een
hardnekkig vooroordeel dat mensen
die gezond eten dit enkel doen omdat ze willen afvallen. Dit is bij mij niet
het geval, ik doe dit voor mijn gezondheid en omdat het nu eenmaal lekker en
leuk is. Ik geniet meer van een lekkere portie noten dan van een veel te zoete
candybar…


Mich Baron promoot zoveel mogelijk plantaardige voeding. Veel mensen denken dan spontaan aan salade en
niks dan groenten en denken:
maar dat kan
toch niet lekker zijn?
Uiteraard niet, maar het is zoveel meer dan dat. Haar recepten bevatten een kleurrijke waaier aan ingrediënten en zijn creatief. Ze zijn grotendeels plantaardig,
gluten- en lactosevrij
. Goed voor mensen met een intolerantie dus.

Baron werpt zichzelf niet op als de zoveelste health guru en beweert niet de
allesomvattende waarheid in pacht te hebben. Ze heeft gewoon een eerlijk boek geschreven met heel erg maakbare gerechten waar je
zelf mee aan de slag kan. Lees: geen ingewikkelde, hard to be found ingrediënten, geen urenlange bereidingstijden,
geen ingewikkelde kookprocédés. Kortom:
dit boek is mij op het lijf geschreven! 


Mich Baron ziet er gewoon ook een toffe madam uit, helemaal anders dan de rigide Sonja Kimpen 😉 Haar boek staat vol mooie
foto’s
en de link die gelegd wordt met funky
music
spreekt mij als muziekliefhebber enorm aan. Het is een praktisch boek boordevol bruikbare tips over glutenvrije
voeding, superfoods, quinoa, detoxen,… De basis zijn de
10 funky rules:
  • Geef je cellen water
  • Plantaardige eiwitten zijn sexy en funky
  • Funky koolhydraten zijn complex
  • Vezels zijn de BFFs van je darmen
  • Gezonde vetten zijn een must
  • Pimp je lijf met vitamines en mineralen
  • Cut the crap
  • Move your ass
  • Get your zzzz’s
  • Diëten is bullshit, healthy is funky is groovy

Wie hierover meer te weten wil komen, moet beslist het boek
aanschaffen! Om jullie te overtuigen dat
gezond
eten lekker, sexy, groovy, kleurrijk en vooral heel funky
is, bezorg ik
jullie alvast een recept uit het boek dat ik zelf uitprobeerde…


SUPERSNELLE SPINAZIESALADE MET FETA & HONINGDRESSING

Ingrediënten voor 2 personen:
  • 200 gr verse jonge spinazieblaadjes
  • 75 gr feta
  • 1 handvol ongezouten en ongeroosterde cashewnoten
  • 2 lente-uitjes of 1/2 rode ui
  • 1 handvol zwarte olijven (ik eet liever groene dus ik gebruikte deze)
Voor de dressing:
  • 1 eetlepel water
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1,5 eetlepel balsamico-azijn
  • 1 theelepel honing of ahornsiroop
  • zwarte peper en fleur de sel
Bereiding:
  • Maak eerst de dressing. Doe het water, de olijfolie, de balsamico en de honing in een kommetje en meng goed. Breng op smaak met peper en een snuifje fleur de sel.
  • Was de spinazie, dep ze droog en scheur ze eventueel in grove stukken.
  • Snijd de feta in blokjes. 
  • Breek de cashewnoten in stukjes.
  • Snipper de ui heel fijn.
  • Meng alles in een slakom samen met de olijven. Giet de dressing over de salade vlak voor je ze opeet.
  • Smakelijk!
Het maken van deze salade nam slecht 5 minuten in beslag en ik vond ze superlekker. Ik vreesde dat ze niet voldoende zou vullen maar niks was minder waar. Een aanrader!

De volgende keer deel ik nog een tweede receptje dat ik zelf maakte, namelijk van heerlijk frisse aardbeienvla met chia. Stay tuned! 

Love, Josie xo