Tags

, , , , , , , , , ,

Lang geleden dat ik nog eens gewhatsupt heb! Het is Kelly die eerder deze week nog eens ge-as-we-speakt
heeft en haar medebloggers opriep tot een gelijkaardige blogpost. Bij deze dus…
Een Whatsup post is ideaal om te schrijven over vanalles en nog wat waar ik
anders misschien geen volledige post aan zou wijden. Here we go!


WAAR IK NAAR LUISTER: Vorig weekend ging ik naar het concert van The Sore Losers in de Ancienne Belgique. De Limburgse rockers kwamen er hun nieuwe album Skydogs voorstellen. Zoals ik had verwacht, was het supergoed. Er was veel sfeer en de band zette al snel het publiek naar hun hand. Het was een perfecte afwisseling tussen nieuwe nummers en ouder werk. Jammer dat ze slechts 2 bisnummers speelden want van mij hadden ze gerust nog wat langer mogen doorgaan… Maar Pieterjan gaat zich de cd aanschaffen en dan kunnen we er thuis nog veel naar verder luisteren 🙂

WAAR IK SLIEP: Na dat concert gingen Pieterjan en ik overnachten in The Augustin in Brussel, waar we in januari al eens verbleven. Ik was toen tevreden maar vermeldde ook een aantal punten ter verbetering, zoals het ontbijt. Het was leuk om te zien dat er effectief al wat veranderingen waren doorgevoerd in het ontbijtbuffet. Er staan nu ook potjes met chaizaad, gojibessen, noten en andere zaden. Kleine dingen, maar het zijn de kleine beetjes die helpen 🙂 Verder zijn Pieterjan en ik het erover eens dat The Augustin het perfecte hotel is voor wie ’s avonds naar een optreden geweest is in de Ancienne Belgique. Wij moesten amper vijf minuutjes stappen en we konden ons in het heerlijke hotelbed nestelen. Echt een luxe! Bovendien viel me nogmaals op hoe rustig gelegen het hotel is. We sliepen deze keer aan de straatkant en er was nauwelijks lawaai, ondanks het feit dat we ons wel in een grootstad bevonden. Dit hotel is een aanrader: goeie prijs-kwaliteit in een leuke buurt!


WAT IK LEES: Ik
lees momenteel Het Smelt van Lize Spit.
Het is een beetje een hype (but a little hype never killed nobody)
en ik heb de indruk dat heel mijn omgeving het boek aan het lezen is of gelezen
heeft. Het is een lijvig boek en ik
heb nog veel leeswerk voor de boeg, maar het
verhaal leest vlot
en Spit haar schrijfstijl is magistraal. Het
boek wordt trouwens ook verfilmd
. Best straf, als je weet dat dit Spit haar
debuut is en dat ze nog maar 28 is.

WAT IK EET: Ik heb recent Alpro Go On ontdekt, een plantaardige versie van plattekaas. Het smaakt heel fris en heeft een zachte textuur. Ik vind de natuurversie ideaal om te eten in combinatie met wat fruit of noten. Van de fruitvarianten ben ik niet zo’n fan, ik doe er liever zelf (vers) fruit bij. Verder ben ik blij dat de slaatjesperiode weer aangebroken is. ’s Winters eet ik veel soep maar van zodra de lente haar intrede maakt, vervang ik dit door lekkere salades. Ik ben daar zeer creatief in: ik slaag erin om (al zeg ik het zelf) heerlijke slaatjes op mijn bord te toveren met wat er in mijn koelkast ligt. Gezond, lekker en zoveel variatie mogelijk!


WAAR IK NAAR KIJK: Ik volg niet veel tv-programma’s, maar toch wel een paar goeikes. Zo wil ik geen enkele aflevering missen van Jani Gaat want Jani is werkelijk de max: eerlijk, schattig én grappig. Toen hij in de aflevering van maandag tegen Gerda “het medium” zei dat ze een beetje op een hyena lijkt en vervolgens haar fleeceke genadeloos in de vuilnisbak kieperde, kwam ik niet meer bij. Waar ik ook graag naar kijk wanneer ik thuis ben op vrijdagavond is The Voice: da’s gewoon leuke ontspanning na een werkweek. En gisteren pikte ik ook de eerste aflevering mee van Duivelse Vrouwen. Ik vond het niet supergoed maar zeker ook niet slecht. Het is best fascinerend om te zien hoe het leven van een voetbalvrouw eraan toe gaat. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is dat niet één en al glitter & glamour. Nooit gedacht dat Michèle De Bruyne zo’n sympathieke madam is, en Kevin is een superlieve papa! 

WAAR IK ZO BLIJ MEE BEN: Ik kocht tijdens mijn vriendinnenweekend twee weken geleden een superleuke salopette bij CKS. Ik durfde ze eerst niet goed passen omdat ik schrik had dat ik er zou uitzien zoals vroeger, toen ik als tiener veel salopettes droeg 😉 Maar ik stapte toch het pashokje in en het was liefde op het eerste gezicht. Ze is de perfecte mix van casual en sporty en staat me – al zeg ik het zelf – beeldig. Ik weet nu al dat dit mijn topstuk gaat worden tijdens mooie zomerdagen! Jullie zullen op tijd en stond op mijn Instagram wel een foto de revue zien passeren van mezelf gehuld in mijn jeans dungarees… Maar eerst mag het nog een beetje beter weer worden 🙂

WAAR IK ZO MOGELIJK NOG CONTENTER MEE BEN: Ik liet bij Moo business cards maken voor mijn bijberoep. Ik heb al een website en een aantal trouwe klanten, maar het werd hoog tijd dat ik visitekaartjes liet maken. Want wanneer een potentiële klant me vroeg naar mijn kaartje, moest ik altijd met het schaamrood op de wangen zeggen dat ik er nog geen had… Dat kwam niet echt professioneel over, vond ik. Via Moo maakte ik snel en makkelijk leuke kaartjes. De levering gebeurde supersnel en ik ben echt content. Nu ben ik klaar om te gaan netwerken 🙂
WAAR IK BENIEUWD NAAR BEN: Binnenkort is het Moederdag en op Emils school worden de mama’s dan in de watten gelegd. Volgende week woensdag ben ik uitgenodigd in zijn klas voor een leuke verwenvoormiddag samen met de moeders van zijn klasgenootjes. Ik vind het een beetje vreemd dat ze ervan uitgaan dat mama’s ofwel thuis zijn op woensdag ofwel zeer gemakkelijk verlof kunnen nemen. Maar soit, ik ga daar niet over janken want ik heb met plezier een dagje congé aangevraagd op mijn werk. Ik kan Emil daar moeilijk laten zitten zonder zijn mama, en ik kijk er zelf ook wel naar uit hoor want ze zijn bezig met vanalles voor te bereiden en ik ben curieus. Ik wil er echt voor hem zijn die dag! Ik vraag me alleen af of de papa’s voor Vaderdag dan ook een halve dag in de klas zullen verwacht worden 😉 Nu ja, het is echt een klein dorpsschooltje en ik vermoed dat de “traditionele rollenpatronen” hier nog grotendeels van kracht zijn. Ik vind het wel zeer positief dat ze zo’n dingen op poten zetten! 

Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar Franzgustav, een nieuwe hotspot in Gent waar ik morgen ga brunchen met mijn blogvriendin Kelly. Ik hou jullie zeker op de hoogte daarover!

Fijn weekend lieve lezers!

Love, Josie xo