Tags

, , ,

Gisteren woonde ik de boekpresentatie bij van “Life on sneakers” van Evi Renaux, ook wel bekend als blogster Rue No. Zij was ooit hyperambitieus en trippelde gezwind rond on high heels, klaar om haar carrière én leven volledig te kneden zoals zij het wou. Maar op 1 juli 2013 veranderde haar leven voorgoed. Evi werd erg ziek en moest op zoek naar een andere invulling van haar leven, een nieuwe toekomst. Gelukkig vond ze haar “Plan B”, en in haar boek neemt Evi ons mee in haar persoonlijke, aangrijpende verhaal.

In vijf hoofdstukken leidt Evi ons door de heftige emoties die gepaard gingen met haar tegenslag. Van onmacht en verdriet over hoop tot aanvaarding en dankbaarheid. Het verhaal is bij momenten rauw en komt hard aan. Gisteravond las ik nog een beetje in bed en bij de brief die Evi schreef aan haar toen 3-jarige dochter Lola kreeg ik het bijzonder moeilijk. Ik ben niet zo ziek als zij toen was en bevind me uiteraard in een compleet andere situatie, maar wat ze schrijft is desondanks zeer herkenbaar en bovendien is mijn zoon Emil ook 3 jaar. Om maar te zeggen: het is een enorm aangrijpend boek. Maar het is bovenal een mooi, inspirerend en ontzettend positief verhaal waar iedereen op een of andere manier levenslessen kan uit trekken.


Iedereen komt in aanraking met tegenslagen, groot of klein. Er zijn veel manieren om ermee om te gaan, maar het verhaal van Evi waarin veerkracht, dankbaarheid en het vinden van schoonheid in kleine dingen centraal staan – daar kan ik me 100% vinden. Zoals ze in mijn boek signeerde: als je focust op het goede, dan wordt het leven zoveel mooier. Dat is ook hoe ik zelf in het leven sta en wat ik hier op mijn blog al een kleine 3 jaar probeer te doen. Vandaar dat ik zo enthousiast was dat ik de boeklancering mocht bijwonen en dat ik jullie met deze post graag warm wil maken om het boek te gaan lezen.


Gisteren ontmoette ik Evi in de prachtige B&B Arck in Tielrode. Na een korte babbel kon ik alleen maar denken: wat een ongelofelijk sterke, knappe vrouw is zij. Dapper, hoopvol, mooi en vol levenslust ondanks alles wat haar overkomen is. Tonnen respect.
De boeklancering was bijzonder inspirerend en maakte veel indruk op mij. Ik werd erdoor aan het denken gezet, want mijn leven vertoont een aantal gelijkenissen met Evi’s leven voor ze ziek werd. Ik raas namelijk ook nogal door het leven als een TGV, doe 1001 dingen tegelijk en dat lukt allemaal perfect, en ik vergeet soms af en toe om eens stil te staan en rust te nemen. Ik begon te denken: wat als ik op een dag niet meer kan doen wat ik nu allemaal doe? Heb ik zelf wel een Plan B?


Het boek is uitgegeven bij Manteau en te koop via de website. Het is geen vlot verteerbare lectuur, maar ik kan het aan iedereen aanraden. Het is een verrijkend boek dat je aan het denken zet en je helpt om je leven in perspectief te plaatsen. En dat kan af en toe zeker geen kwaad.
Bedankt, lieve Evi, dat ik erbij mocht zijn gisteren! Ik vond het ook heel leuk om mijn “collega-blogsters” te ontmoeten op de mooie locatie van de B&B (schitterende inrichting! die bloemen! die quotes!) en van gedachten te wisselen met hen. Ik ging naar huis met een prachtig boek, veel inspiratie en een supermooie nieuwe theemok met mijn levensmotto erop. De thee zal nog veel meer smaken vanaf nu! 🙂


Hebben jullie het boek al gelezen of zijn jullie het van plan?


Love, Josie xo