Tags

, , , , , , , , , , , ,

Dag lieve lezers! Het is weer eens tijd voor een korte foto-update van de voorbije week. Kijken jullie mee?
Ik ben geen fan van frisdrank: ik drink het zelf niet en ik wil dat Emil het ook zo weinig mogelijk drinkt. Maar natuurlijk gun ik hem af en toe een pleziertje in het weekend (dat was bij ons thuis vroeger ook de regel: enkel in het weekend frisdrank). Hij lust heel graag Oasis. De Appelsien en Tropical drankjes maakten hier al geregeld hun intrede, en vorige week ontvingen we een superleuk pakket met daarin een gloednieuwe smaak: perzik-abrikoos in handig 25 cl-formaat. Hij was zo blij als een klein kind (tja, dat is hij natuurlijk ook wel hÊ) en het drankje viel direct in de smaak. Met 8,3g suiker per 100ml is dit een van de niet-koolzuurhoudende fruitdranken met het laagste suikergehalte, dus dan kan ik er ook wel mee leven om hem dit af en toe als verwennerij te geven in het weekend. De flesjes zien er heel leuk uit, dat is volgens mij ook een van de redenen waarom hij zo van zijn “Waazies” houdt 🙂 Ik vind Oasis een tof merk: ze hebben altijd leuke en spitsvondige communicatie met goeie teksten en ook de website is fun. Als ex-reclamemeisje en copywriter heb ik daar een zwak voor 🙂 Ik had trouwens geluk, want Emil had veel goesting in een uitgebreide fotosessie! 

Nog meer lekkere pakketjes ontvangen trouwens, want Danone trakteerde een aantal trouwe bloggers op een overheerlijk ontbijt tijdens het Valentijsweekend. Smartmat leverde een grote foodbox vol lekkers: yoghurtjes, fruit, kaas, vlees, koffie, thee, granola (hemels lekker trouwens!), brood, chocolade, vers fruitsap, confituur,… Pure verwennerij! Deze verrassing was perfect getimed want vorig weekend hadden we het druk met Emils verjaardag en het was superleuk om alvast niet te hoeven denken aan ontbijt. Dikke Merci aan de mensen van Danone en de troopers van Walkie Talkie!En nu het toch over eten gaat… Momenteel loopt de Dagen Zonder Vlees campagne en daar probeer ik zoveel mogelijk aan mee te doen. Gisteravond was ik alleen thuis en maakte ik een veggie eenpansgerecht met allerlei restjes groenten uit de ijskast (champignons, verse spinazie, courgette, wortel, sperzieboon), seitanblokjes, vÊÊl kruiden en cottage cheese (die van Danone van hierboven, haha). Gemakkelijk en snel te maken, en het was erg lekker! Zo zie je maar dat je helemaal geen keukenprinses hoeft te zijn of een zee van tijd moet hebben om iets lekkers op tafel te zetten. Doe jullie ook mee aan DZV?’s Avonds lukt het niet altijd om te gaan lopen omdat er vaak andere dingen op de agenda staan. Gelukkig lukt het ’s morgens dan wel! Dinsdag vertrok ik in het donker en de vrieskou voor een toertje van een kleine 8K, terwijl Pieterjan en Emil samen ontbeten en zich klaarmaakten voor werk en school. Het was frisjes maar zo zalig! Ik kijk wel uit naar de lente en de zomer, want dan zijn morning runs toch net iets aangenamer en warmer 🙂 Mijn eerstkomende loopuitdaging nadert trouwens, want op 28 februari loop ik 20K. Jullie denken wellicht dat dit peanuts is voor mij, maar dat is het niet. In de winter heb ik heel veel gelopen, maar wel kortere afstanden dan in de zomermaanden. Ik beschouw deze 20K dus als een goeie training voor alle andere running events die ik gepland heb in het voorjaar – en dat zijn er redelijk wat. Ik kijk er al naar uit!

Als afsluiter nog een happy momentje deze week: tijdens het lezen van de Flair zag ik daar plots mijn naam opduiken 🙂 Ik had namelijk getweet dat ik de columns van redactrice Catherine altijd de max vind, en dat had de redactie gretig opgepikt. Zeker eens lezen die columns, ze zijn fantastisch! 

Morgen is het weekend, joepie! Het is een weekend zonder grootse plannen, en daar kijk ik naar uit. Morgenavond ga ik naar een theatervoorstelling van Compagnie Cecilia met mijn mama en zus (altijd de moeite!), en zaterdag en zondag staat er niet echt iets gepland. Ik ga wel met Emil naar de kapper gaan (hij heeft bijna een nektapijt) en eens beginnen met het skimateriaal uit de kast te halen, want binnen een goeie 2 weken zijn we weg! Joehoe 🙂


Wat zijn jullie plannen voor het weekend?


Love, Josie xo