Tags

, , , , , , ,

Gisteren werd Emil 3 jaar en dat vierden we zoals elk jaar met een feest voor onze familie. Emil had het geluk te verjaren in het weekend Γ©n in de vakantie, dus hij had er al een immens leuke week opzitten met veel uitstapjes en entertainment. Al dagenlang was hij aan het aftellen naar zijn verjaardag – hij was zelfs een beetje zenuwachtig zodat hij vrijdagavond maar moeilijk in slaap geraakte. Het was een superleuke dag gisteren, ik laat jullie even meekijken naar de foto’s!


Ik hoor het mezelf nog zeggen, amper een paar jaar geleden: “Mijn kind krijgt géén spullen van Disney en consoorten, en daarmee basta! Als ik hem daar niet mee in aanraking breng, dan gaat hij dat van z’n leven niet missen!” Een beetje zoals zij op Instagram. Maar kijk, daar is dus niks van in huis gekomen hΓ©… En ik vind het eigenlijk helemaal niet erg! Emil is een grote fan van Cars en The Minionsboys will be boys, zeker? Als hij dat leuk vindt, waarom zou ik dan een picture perfect pinterest-feestje willen met strakke decoratie in de pantonekleuren van het moment? Om hem superblij te maken, moest ik gewoon naar de dichtstbijzijnde Fun hollen want daar vond ik alles wat ik zocht om er voor hem een onvergetelijk feestje van te maken.


Om het huis wat op te fleuren kocht ik 3 heliumballonnen: 1 van Cars, een grote zilveren “3” en een gigantische Minion airwalker ballon van 109cm. Groter dan Emil zelf dus. Dat hij daar volledig zot van ging worden, daar twijfelde ik echt geen seconde aan πŸ™‚ De mensen van Fun waren zo vriendelijk om ter plaatse mijn ballonnen op te blazen met helium, zodat ik me geen heliumtank moest aanschaffen. Topservice! Toen ik vrijdagavond thuiskwam met mijn feestdecoratie, hing er letterlijk al een feestje in de lucht…
Wanneer Emil op zijn verjaardag wakker werd, had hij alleen maar oog voor zijn Minion.* Opzet geslaagd dus πŸ™‚ Toegegeven, 100% esthetisch verantwoord is zo’n ballon niet en met die grote starende ogen vind ik hem best wat creepy, maar het was de moeite waard. Emil was superlief tegen zijn Minion en week de hele dag nauwelijks van zijn zijde. Een aanrader voor wie een lief kind blij wil maken, verkrijgbaar bij Fun (ook in andere thema’s)!


* Hij had eigenlijk totaal geen oog voor het cadeau dat hij van ons kreeg, namelijk een fietshelm van Bell. Kleurrijk en superstoer, dus helemaal zijn stijl. Maar ik weet ondertussen al dat functionele geschenken meestal het onderspit moeten delven voor crazy speelgoed πŸ˜‰

Zoals jullie kunnen zien, draagt Emil een fantastisch mooie kroon πŸ˜‰ Een creatie van… jawel, zijn totaal-niet-creatieve en onhandige mama. Vermits het vakantie was, kon ik niet rekenen op de juf om een prachtige kroon in elkaar te knutselen. Dus ik nam het heft in eigen handen want voor een 3-jarige is een verjaardag zonder kroon als een cafΓ© zonder bier, nietwaar? Met wat gekleurd papier, een nietjesmachine en een stickervel van Cars uit de Action maakte ik naar eigen godsvrucht en vermogen een kleurrijke kroon. Ik vond het best geslaagd en Emil was er superblij mee en wilde ze de hele dag aanhouden. Hij wilde er zelfs mee gaan slapen en hij heeft ze vandaag op nog de hele dag gedragen πŸ™‚
Een verjaardag zou  niet compleet zijn zonder een muzikale (of beter: uitermate lawaaierige) kaart van Cars. Deze kon zelfs gepersonaliseerd worden met letterstickertjes! Een normale foto nemen was helaas niet mogelijk, het kind was tΓ© uitgelaten πŸ˜‰
Om de gasten te verwelkomen hingen we een aantal ballonnen aan de brievenbus – ja, ook die waren van de Minions, ik heb mij echt volledig laten gaan binnen het thema πŸ™‚ In onze inkomhal zorgde ik voor een aangepaste boodschap op mijn textboard van Dots Lifestyle.
De woonkamer versierde ik met een happy birthday-banner van The Minions en een kleurrijke vlaggenlijn, allemaal van bij Fun. We waren met 14 volwassenen (Emils grootouders, nonkels, tantes, meter en peter) en 3 kinderen. Zelfs in ons huis, dat toch zeer ruim is, betekent dat een gezellige drukte met een eclectische combinatie van tafels en stoelen πŸ™‚ We hebben uitgebreid geaperitiefd met veel hapjes, en daarna was het raclette. Dat smaakt altijd en het is aangenaam met zo’n grote bende. Op die manier konden Pieterjan en ik ook mee aan tafel zitten met onze familie in plaats van constant in de keuken te staan. 
Na de raclette volgde natuurlijk nog de verjaardagstaart als apotheose van het feest, en die was een regelrechte voltreffer. We bestelden een heuse Minions taart en Emil zijn totje was véél geld waard toen hij de taart zag verschijnen πŸ™‚ Ze was superlekker, met chocolademoussevulling binnenin, mmmmm! We hadden ook nog een fruittaart voorzien voor zij die geen Minion lustten πŸ˜‰ 


Emil kreeg natuurlijk (veel te) veel cadeautjes van de hele familie en hij zei dat hij het een superleuke verjaardag vond! Zijn gezicht spreekt boekdelen, denk ik…
Morgen wacht hem nog een verjaardagsfeestje in de klas. Pieterjan heeft een cake gebakken voor hem en ik heb gezorgd voor papieren bordjes en servietten van Cars voor zijn klasgenootjes. Dat zal de eerste schooldag na een superleuke krokusvakantie heel aangenaam maken πŸ™‚


Na Emils verjaardag begin ik steevast uit te kijken naar de volgende leuke gebeurtenis van het voorjaar: onze skivakantie. Nog 3 weken en we zijn ermee weg richting Alpe d’Huez… Joepie!


Dikke merci aan onze lieve familie om er zo’n leuk feest van te maken voor Emil, en ook aan Fun voor al het leuke feestmateriaal!


Love, Josie xo