Josie is trots op zichzelf

Het was een stil weekje op mijn blog maar ik kan het uitleggen, lieve lezers. Ik ben namelijk naarstig bezig geweest met een ander project…


Zoals jullie wellicht weten, ben ik naast mijn hoofdjob als online project manager ook copywriter in bijberoep. Ik startte mijn eigen klein bedrijfje op in februari 2014 en sindsdien fladder ik als een goede fee rond onder de naam Text Fairy om tal van bedrijven te helpen bij het schrijven van al hun teksten. “Copywriting with a sparkle”, zo noem ik dat graag.


Ik heb het van bij het begin altijd vrij druk gehad en had al snel een aantal vaste klanten, waardoor er weinig tijd overbleef om me bezig te houden met een website. Maar zoals ik al schreef in mijn nieuwjaarsbrief aan mezelf, was het toch hoog tijd dat ik daar eens werk van maakte. Als “online madam” vond ik het gewoon niet kunnen dat ik met mijn eigen bedrijfje (ik gebruik altijd de verkleinvorm omdat ik het zo pretentieus van mezelf vind om te spreken van “mijn bedrijf”) niet aanwezig was op het internet. En dus vatte ik de voorbije weken de koe bij de horens. Het resultaat is sinds eergisteren te zien op www.textfairy.be


Het is een kleine website die ik volledig zelf heb gemaakt. Ik trek nogal graag mijn plan 😉 Ik ben best trots want ik vind dat het 100% weerspiegelt wie ik ben. Uiteraard is de site nog voor veel verbetering vatbaar – ik werk in de online sector en ik ben me dus héél goed bewust van alle gebreken die mijn website nog heeft. Maar volgens Pieterjan hebben andere mensen, die niet zo’n immense vakidioten zijn als mij, daar hoegenaamd geen oog voor en moet ik daar dus niet van wakker liggen 😉


In ieder geval, ik ben trots en blij dat ik eindelijk online ben, ook op Facebook. Ik verwacht zeker geen toestroom aan aanvragen voor copyprojecten, al is het natuurlijk wel welkom want het is mijn grote passie waarvan ik mijn (bij)beroep heb gemaakt 🙂 Voor zij die trouwens dachten dat ik van werk veranderd was: ik blijf mijn voltijdse job doen, Text Fairy is en blijft mijn bijberoep waar ik ’s avonds en ik het weekend mee bezig ben. Er is dus eigenlijk niks veranderd, behalve dat de goede fee nu ook online een gezellig stekje heeft!


Omdat ik geregeld vragen krijg van mensen over wat ik nu precies doe in bijberoep, hoe ik dat allemaal organiseer en combineer en wat er praktisch allemaal bij komt kijken, zal ik binnenkort een post schrijven over hoe dit allemaal in zijn werk gaat. Dus stay tuned, en in tussentijd kan je zeker eens gaan kijken naar www.textfairy.be
Love, Josie xo

21 gedachten over “Josie is trots op zichzelf

 1. Leuk! Ik denk er zelf ook over na om zoiets in bijberoep te beginnen (maar eerst de verbouwingen hier afwerken), dus ik ben benieuwd naar je volgende post hierover! Goed bezig alleszins!

 2. mooi hoor, you little text fairy!! Hoe je het allemaal gedaan krijgt, het is me een raadsel, maar het zal wel zijn door dat je dingen doet die je graag doet en daar krijg je natuurlijk energie van! Véél succes!

 3. Mooie site! Ik kijk ook al uit naar die post over hoe je het allemaal gebolwerkt krijgt, want soms lijkt het wel alsof jij 30uren in een dag hebt 🙂

  1. merci!
   ik heb er ook lang over gedaan om iets online te krijgen… altijd maar uitstellen. soms moet je gewoon eens de koe bij de horens vatten, zoveel werk was het eigenlijk niet.

 4. ik heb nog mee gedaan aan 't ingangsexamen meertalige bedrijfscommunicatie, maar mijn talenknobbel was universitair niet ontwikkeld genoeg (ik had dan ook geen vooropleiding) om door 't examen te raken. Had dit nochtans SUPER graag gedaan (met nen major Frans voor mij aub 😉 )
  en ps: nu weet 'k je echt wonen hoor 😉

  Super mooi gedaan, cool samenhangend geheel. iets om trost op te zijn zo'n literair talent
  x Lore

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: