Tags

Het is deze week weer stemweek voor De Tijdloze, de lijst van de 100 meest tijdloze nummers die uitgezonden wordt op 31 december op StuBru. Als muziekliefhebber van het eerste uur heb ik uiteraard ook mijn stem uitgebracht op 3 fantastische nummers. Ik vond het heel moeilijk om te kiezen, want ik heb een aantal favorieten en het is telkens moeilijk om er 3 uit te pikken. Een tijdloze top-10 samenstellen vind ik heel wat gemakkelijker. Ik deel daarom graag mijn allermooiste timeless classics met jullie!

  1. Pink Floyd – Wish You Were Here (mooiste nummer ooit gemaakt, punt.)
  2. Radiohead – Fake Plastic Trees (een van de weinige Radiohead-songs die ik kan smaken, maar wat voor één!)
  3. Baz Luhrmann – Everybody’s Free (To Wear Sunscreen) (die tekst is gewoon onovertroffen magistraal)
  4. The Killers – Mr. Brightside (California dreamin’… ik doe niks liever)
  5. The Scabs – Hard Times (een van de lievelingsbands van mijn lieve lieve papa en daarom zo tijdloos als maar kan zijn)
  6. Arcade Fire – Rebellion/Lies (zonder twijfel een van de beste bands van het moment, of misschien wel de allerbeste?)
  7. Guns ’n Roses – November Rain (voor als ik een beetje emo ben, veel drama maar zo mooi)
  8. dEUS – Suds & Soda (de violen die ik met plezier mijn oren laat pijnigen, niet kapot te krijgen dit nummer)
  9. Live – Lightning Crashes (pure jeugdnostalgie)
  10. Underworld – Born Slippy (dit is voor mij het meest dansbare tijdloze nummer, plus mijn vriend hoort dit zeer graag en het doet mij altijd een beetje aan hem denken)De eerste drie hebben dus mijn stem gekregen via www.stubru.be. Zoals jullie zien, zit mijn volledige top-5 van vorig jaar er nog steeds bij, maar Baz Luhrmann is een nieuwkomer op 3. De reden? Ik heb die vorig jaar schandelijk over het hoofd gezien (en heel veel spijt van gehad!) en bovendien is het een nummer waar ik de laatste maanden/weken heel veel naar geluisterd heb. Ik schreef daar onlangs nog over.


Wat zijn jullie favoriete tijdloze songs? Hebben jullie ook al jullie stem uitgebracht?Love, Josie xo