Tags

, , , ,

Zoals beloofd deel ik mijn Barcelona hotspots met jullie. En wie weet wat ik nog allemaal te geef heb… Lezen dus, die handel!
Bar Lobo
Wat zou ik graag een Bar Lobo in mijn stad, mijn dorp, mijn straat hebben. Of nog beter: in mijn achtertuin. Moest ik over voldoende middelen beschikken, dan maak ik gewoon mijn eigen Bar Lobo. Hoe zalig zou dat niet zijn? Serieus, zoveel liefde en hartjes voor deze plek. Je kan er ontbijten, brunchen, koffie drinken, lunchen, een taartje eten, dineren,… Alles is lekker, het personeel is vriendelijk en het interieur is zelfs te mooi voor Pinterest. Wij gingen er 3 keer en ik heb nét niet geweend toen we na de derde keer het pand verlieten om naar de luchthaven te gaan. Bar Lobo, te quiero!
Carrer del Pintor Fortuny 3


Federal Cafe
Ik had op voorhand wat research gedaan naar leuke plekjes op blogs en Instagram omdat ik niet graag in overcrowded tourist traps verzeild geraak. Deze Federal Cafe was ik geregeld tegengekomen. Vanuit ons hotel was het maar 10 minuutjes stappen, ideaal dus om te gaan ontbijten. Het ligt niet pal in het centrum, maar het is een goede ochtendwandeling! Er is een ruime keuze aan ontbijtjes om de dag geweldig goed te starten. Ik koos voor een healthy power breakfast met muesli, Griekse yoghurt en bessen, Pieterjan voor een omelet met toast. Superlekker, en heel aangenaam zitten. Een echt huiskamergevoel (ik!wil!die!tafel!). Je kan de hele dag door terecht in Federal Cafe, zelfs tot in de vroege uurtjes. 
Carrer del Parlament 39


Osties Pedrin
Dit gezellige restaurantje ligt op een plein aan de Boqueria, een beetje weg van de drukte van de nabijgelegen Ramblas. We vonden onmiddellijk dat het er heel leuk uitzag toen we voorbij wandelden, en onze verwachtingen werden ingelost. Een leuke plek voor een cosy dinner! Aan de toog eten behoort ook tot de mogelijkheden. De tapas en hoofdschotels zijn eenvoudig maar heel lekker. We aten er bijvoorbeeld een tempura van asperges en die was echt overheerlijk! 
Jerusalem 30 (aan de Boqueria)


Makamaka
Makamaka Beach Burger Café is gelegen in Barceloneta, op een boogscheut van het strand. Het is echt een plek voor surf dudes en board babes en er hangt een relaxed vakantiesfeertje. Je kan er burgers eten en ook slaatjes. Veggies komen hier zeker aan hun trekken (net als in de rest van de stad trouwens). Er is een ruime keuze aan sapjes, smoothies en andere dranken. Wat mij betreft de ideale plek om iets te eten wanneer je naar het strand gaat! Aan het strand zijn ook wel veel bars maar die zijn uiteraard veel prijziger en een pak minder gezellig.
Passeig Joan de Borbo 76


La Biblioteca Gourmande
Dit restaurant zag er heel mooi uit van op straat: het is ingericht als een soort bibliotheek en dat viel mij, book lover van het eerste uur, onmiddellijk op. We zochten een aantal reviews op via Tripadvisor en die waren positief. Dus ondanks het feit dat er maar één ander koppel zat te dineren, gingen we binnen met een reuzehonger. La Biblioteca Gourmande is gelegen in een heel mooi en stijlvol ingericht pand, echt knap. Er was wel iets aan de hand met de bediening – onze theorie was dat de eigenaars van het restaurant op verlof waren en dat de ober en kok een soort “stand-ins” waren. Want het liep toch niet volledig “normaal”… Gelukkig zijn wij gemakkelijke mensen 😉 Het eten was speciaal maar lekker. We kregen ook veel meer dan we gevraagd hadden; het leek wel of de kok ons als proefkonijn wilde gebruiken voor zijn nieuwe creaties. We hebben wel enkel moeten betalen wat we besteld hadden, dus je hoort ons niet klagen. We hebben heel wat afgelachen, bijvoorbeeld toen ik een karaf water vroeg en ineens een hele bidon kreeg 🙂 Het was een geslaagde avond, daar in de bibliotheek. Als je eens een speciale eet-ervaring wil meemaken in BCN, dan moet je beslist naar daar gaan!
Carrer de la Junta de Comerç 28Hotel Abba Rambla 
Wij verbleven in het Abba Rambla Hotel*** in de Raval-buurt, een van de partnerhotels van Bongo in Barcelona. Een prima stadshotel met propere kamers die voorzien zijn van alle standaardcomfort. Een dikke 10/10 krijgt dit hotel voor zijn ligging, want die is heel centraal en op wandelafstand van de Ramblas, het strand, de Plaza Catalunya,… Echt top! De Rambla del Raval, waarop onze kamer uitgaf, is een levendig maar zeer rustig plein. We hadden niks van geluidsoverlast. Het ontbijt is niet inbegrepen in de kamerprijs, maar voor 13,50€ kan je aanschuiven aan het rijkelijke ontbijtbuffet. Het zag er zeer lekker uit, maar wij verkozen om te ontbijten in de stad. Dat geeft toch net iets meer dat citytrip-gevoel. Als ik nog terugga naar Barcelona, dan zou ik zeker opnieuw dit hotel boeken!
We vlogen met Jetairfly vanuit Oostende, een echte aanrader voor West-Vlamingen. Het is een kleine luchthaven waar je maar een uur voor het opstijgen aanwezig moet zijn. Toch wel aangenaam als je vlucht opstijgt om 6u ’s morgens… Bovendien is het zeer fijn om amper een uurtje na het landen opnieuw thuis te staan.


Ik heb met volle teugen genoten van mijn 3 dagen in Barcelona. Het was zalig om er eens volledig uit te zijn met Pieterjan. BCN is een schitterende stad, al zal Madrid voor altijd mijn favoriet blijven in Spanje. Drie dagen vond ik perfect qua verblijfsduur. Bedankt Bongo voor de vele mooie #bongomoments!

Wil je graag zelf deze adresjes (en nog veel meer!) gaan uitproberen? Dan heb ik goed nieuws: misschien kan je dat binnenkort wel, want ik mag van Bongo 1 lezer gelukkig maken met een verblijf in Barcelona!


Wat kan je winnen?
Een cadeaubon “Viva Barcelona!” ter waarde van 229,90€, goed voor 1 tot 3 overnachtingen voor 2 personen in een hotel naar keuze in het wondermooie, bruisende Barcelona. How cool is that?!


Wat moet je doen?
Uiteraard krijg je deze prijs niet voor niks van mij… Wees creatief en laat mij weten waarom precies jij dit arrangement verdient. Ik weet wel dat jullie allemaal eens naar Barcelona willen, en er graag eens tussenuit willen knijpen, enzovoort… Maar wees zo creatief mogelijk, daar hou ik van! 🙂


Je mag dat doen op veel verschillende manieren:

  • Via de comments hieronder
  • Via mail: josefien@josieslittlethings.be
  • Via Facebook door te posten op mijn pagina
  • Via Instagram door mij te taggen (@josefien_de_bock) en met de hashtag  #vivabarcelona
  • Via Twitter door mij te taggen (@JosefienDeBock) en met de hashtag #vivabarcelona
Je kan op al deze manieren deelnemen tot en met zondagavond 22 november om 22u. De origineelste inzending wordt beloond met deze superleuke bon en wordt bekendgemaakt op mijn Facebookpagina op maandag 23 november.


Good luck sweeties!


Love, Josie xo

Deze blogpost kwam tot stand in samenwerking met Bongo. Deze post bestaat uit mijn eigen meningen en bevindingen.