Tags

, , , , , , , , , , , ,

De week is alweer voorbij, ik laat jullie graag mee
terugblikken op een aantal fijne momenten en leuke ontdekkingen!




Ik mag niet klagen over mijn haar, maar van zodra het herfst
wordt gaan mijn lokken er toch wat droger en pluiziger uitzien. Dan heb ik het
iets moeilijker dan anders om mijn kapsel in model te houden. Gelukkig kan ik op bad hairdays altijd rekenen op Gliss Kur, een merk waar ik deze zomer uitgebreid mee kennis
maakte
. Ik ontving van hen de 6
Miracles Oil Essence
, die 6 “wonderen” verricht: soepelheid, hittebescherming, anti-gespleten haarpunten, weerstand, pluiscontrole en intensieve verzorging
. Het Ultimate Repair Every Day Oil Elixir werd dan weer speciaal
ontworpen om het haar intensief te voeden zonder het te verzwaren. Het elixir
kan gebruikt worden op handdoekdroog haar voor het drogen, of als beauty finish
op droog haar. Ik gebruik beide producten nu een goeie week en ik kan oprecht bevestigen dat ze doen wat ze beloven. Mijn
haar is soepel, glanzend en zonder pluis.
Het ziet er gewoon gezond uit! Special thanks to Willem & Evi, mijn twee favoriete haar-redders in nood 🙂



Afgelopen zaterdag ging ik ontbijten met Kelly bij Nomad in Brugge. Het is een vrij
recente koffiebar/eethuis – vroeger was daar een nogal obscuur danscafé waar ik
’s avonds bij voorkeur in een grote boog omheen liep, en ook ’s morgens vroeg
uit vrees om uit te glijden over een hoopje braaksel 🙂 Maar wat een ontdekking was
me dat! Ik at het “hipster gezond”
ontbijt
met home-made granola, yoghurt en vers fruit, met een thee en verse
sinaasappelsap erbij. 100% Josie, superlekker en verzorgd! Ook Kelly was
enthousiast over haar eggs benedict. Nomad is trendy en gezellig ingericht,
heel fijn om bij te praten. Ik genoot enorm van mijn voormiddagje in Brugge. Ik
had Kelly nog maar 1 keer in real life
ontmoet, maar zo leek het alleszins niet. Dat we elkaars blog volgen, heeft
daar natuurlijk mee te maken. Ik vind haar een zeer inspirerende en oprechte
madam. Wie haar blog nog niet kent, neem zeker eens een kijkje!




Woensdag was het Wapenstilstand,
een vrije dag dus.
Running.be, van
het gelijknamige magazine voor gepassioneerd lopers, had een leuke challenge
gelanceerd:
loop 11K op 11/11, share
het op social media en maak kans op 1 van de 11 prijzenpakketten. Ik was
sowieso van plan om te gaan lopen op mijn verlofdagje, dus ik nam de uitdaging
met beide handen aan. Normaal loop ik 11K zonder enige moeite, als je weet dat ik
een halve marathon kan lopen met een grote glimlach. Maar de voorbije week was
ik een beetje ziek dus ik stond niet zo scherp als anders. Ik heb afgezien en
mijn tempo lag niet erg hoog, maar ik heb ze toch maar mooi gelopen,
die 11K for love & peace! Eigenlijk
heb ik er 12 gelopen, want na 11 kilometer was ik nog niet thuis 🙂 Ik heb helaas geen
prijs gewonnen, maar daar deed ik het ook niet echt voor. Ik was gewoon
supertrots op mezelf dat het gelukt
was, na een moeilijke week voordien.




Vorig weekend las ik in het weekendmagazine van Het
Nieuwsblad een receptje voor een
omelet
met avocado, appel en cottage cheese
. Ideaal als snelle en gezonde lunch.
Ik maakte er deze week mijn
eigen versie
van, omdat ik geen cottage cheese meer liggen had en nog wat restjes (butternut)pompoen te
verwerken had. Ik maakte dit woensdagavond klaar als lunch voor donderdag. Het
was superlekker! Ik geef even het (belachelijk simpele) recept mee, het is niet
meer dan 10 minuten werk…

Ingrediënten:
  • 1 ei
  • ¼ avocado
  • ½ appel (ik neem een vrij zure, bv. Elstar)
  • Een paar blokjes halloumi (voor de leken: dat is een soort vegetarische grillkaas, overheerlijk!)
  • Een paar blokjes geroosterde butternutpompoen (geroosterd in de oven met wat olijfolie en kruiden)
  • Kruiden: peterselie, curry, kurkuma, peper (naar
    keuze, ik voeg geen extra zout toe omdat er in mijn currymix al zout zit en ik niet te veel zout wil gebruiken)
  • Plantaardige vetstof (ik gebruik kokosolie)

Werkwijze: 
Meng het ei met de blokjes appel, avocado,
halloumi en de kruiden. Bak het in de pan en leg er op het einde de blokjes
pompoen bij. In een doosje steken, een nacht in de ijskast bewaren en de
volgende dag heb je een overheerlijke, lekker frisse lunch. Misschien niet ideaal voor mensen die hun portie brood, aardappelen of pasta nodig hebben bij de lunch, maar dit is een verzadigende maaltijd die mij een goed gevuld gevoel geeft, zonder de vervelende “verteringsdip” achteraf die ik altijd heb na een copieuze lunch. Smakelijk!





Deze week leerde ik ook Vitalinea
Plus
kennen als lekker tussendoortje. Ik ben eigenlijk niet zo’n fan van
fruityoghurt omdat ik vind dat het fruit vaak niet naar fruit smaakt… Ik meng
liever wat vers fruit onder (soja)yoghurt. Maar ik wilde dit toch eens proeven
van deze nieuwe Vitalinea specialiteit omdat ik er al zoveel leuke posts over
had zien passeren tijdens de
#myvitabreak campagne. Ik proefde
de variant met
framboos en met ananas, en het is echt lekker. De
ideale pauze op het werk, wat mij betreft!

En nu staat het weekend voor de deur: joepie! Ik ga morgen
(opnieuw) ontbijten met vriendinnen bij Simon Says in Gent. Dat staat al heel lang op mijn “to discover” lijstje dus ik
ben blij dat ik er eindelijk eens naartoe ga. Uiteraard laat ik jullie weten
hoe het was! De rest van het weekend is lekker rustig en relax. Ik ben alleen thuis
met Emil want Pieterjan is op weekend met zijn bende van ’t unief. Ik kijk
ernaar uit om wat tijd te spenderen met mijn kleine aap! Pieterjan zal ook een leuk weekend hebben met zijn studiegenoten van vroeger, en dat is hem uiteraard van harte gegund! Al zal ik hem natuurlijk wel missen 🙂

Enjoy the weekend!

Love, Josie xo