Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

Lang geleden dat ik hier nog een “Whatsupke” gedaan heb… Tijd dus voor een overzichtje van wat ik lees, waar ik naar (uit)kijk, waar ik blij van word en wat mij heeft geraakt.Ik las/lees…
Eerder deze week heb ik eindelijk The Girl On The Train van Paula Hawkins uitgelezen. Het was een van de best selling thrillers van de voorbije zomer, en ik had hem gevraagd én gekregen voor mijn verjaardag. Eerlijk gezegd had ik er meer van verwacht, ik vond de “hype” rond het boek niet volledig terecht. Het is een knap verhaal en er is een zekere suspens, maar ik had gehoopt op meer spanning en vaart. Ik bleef dus een beetje op mijn honger zitten. Toch ben ik blij dat ik het gelezen heb, ik kan nu eenmaal niet door elk boek van mijn sokken geblazen worden…
Nu ben ik begonnen in Woesten van Kris Van Steenberge. Dit boek ligt al sinds vorig jaar te wachten in het rek. Het is niet 100% “mijn genre” maar ik hoorde en las er zoveel positieve dingen over dat ik het echt wel wil lezen. Ik ben 40 pagina’s ver en het staat me voorlopig aan. Ik hou jullie op de hoogte!Ik kijk…

Wie kijkt er nog allemaal naar Bevergem op Canvas? Ik weet niet of het komt doordat ik zelf in West-Vlaanderen woon (ik denk het niet want mijn Oost-Vlaamse familie is ook superfan) maar ik vind het echt een schitterende serie. Zo doodgewoon en tegelijk ook volledig erover! Maaike Cafmeyer is magistraal als Anja (serieus, die verdient een Oscar!) en verder heb ik het ook enorm voor Amar en “Wantje” de flik. Ik ben superbenieuwd naar wat er nog gaat komen (en of we ooit gaan te weten komen wat “nurfen” nu eigenlijk betekent. Maar sssst, mondjes dicht want ik heb de aflevering van deze week nog niet bekeken! 
Verder ben ik ook volledig in de ban van K3 zoekt K3. En nee hoor, ik schaam me daar niet voor. Why should I? Het is niet dat ik fan ben van het meidentrio, ik vind het gewoon leuke televisie. Verstand op nul, in de zetel onder een dekentje en lachen gieren brullen kijken maar. Morgenavond is de grote finale en ik zal dus aan de buis gekluisterd zitten. Wie de nieuwe K3 mag worden van mij? Liefst Hanne, Marthe en Lauren. Al denk ik dat Klaasje-met-de-buitenaards-blauwe-ogen er zeker ook zal bij zitten.Ik was/ben blij met…
Ik ontving een superleuk verrassingspakket van Nivea, namelijk 6 body lotions voor onder de douche. Ik hydrateer mijn huid sowieso na elke douche, maar als ik dit al kan doen in de douche spaar ik natuurlijk veel tijd uit. Dat is nu net het doel van deze body milks: het ochtendritueel nog net iets sneller laten verlopen zonder daarbij de essentiële hydratatie van je huid (die o zo belangrijk is, zeker in de winter!) uit het oog te verliezen. Ik heb al een aantal geurtjes getest. Ze ruiken heerlijk en mijn huid voelt zacht aan na het douchen en afdrogen. Merci, Nivea, you made me a happy girl 🙂
Ik ben trots…

Ik eet graag gezond maar ben echt geen keukenprinses, dat weten jullie intussen al. Op blogs en Instagram doe ik soms inspiratie op voor gezonde gerechtjes die ik, ondanks mijn 2 linkerhanden in de keuken, toch eens wil uitproberen. Zo maakte ik deze week voor de eerste keer in mijn leven granola met wat ik in mijn kast liggen had: havervlokken, walnoten, pecannoten, amandelen, rozijntjes, gedroogde ananas en mango, kaneel, honing en kokosolie. En al zeg ik het zelf: mijn home-made granola is echt megalekker! Ik meng ’s morgens een beetje onder mijn overnight oats, of ik eet ’s middags als tussendoortje vers fruit met sojayoghurt met als topping wat granola. Ik ga dit zeker nog maken! Nu enkel nog leuke etiketjes kopen om op de pot te kleven, en ’t is helemaal Pinterest-proof 😉
Onlangs maakte ik ook zelf cashewmelk. Ik koop vaak die van Provamel in de biowinkel: zo ongelofelijk lekker! Op de blog van Kelly las ik dat zij dat zelf maakt, en dus ging ik ook aan de slag. Het is echt heel eenvoudig: ongebrande cashewnoten een nachtje laten weken in water, met wat kaneel en honing/agave/kokosbloesemsuiker/ander natuurlijk zoetmiddel erbij. De volgende dag blenden, zeven om de brokjes eruit te krijgen, en klaar! Mijn eerste “brouwsel” was nog niet perfect maar wel al heel lekker. Nog een paar keer oefenen en ik ben een volleerd cashewmelkbrouwster! 🙂

Ik was onder de indruk van…

Een paar weken geleden ontving ik een pakket van Pampers. Zij werken al 10 jaar samen met Unicef om tetanus bij moeders en pasgeboren baby’s wereldwijd tegen te gaan. Wist je dat er 10 jaar geleden elke 3 (!) minuten een pasgeboren baby stierf aan de ziekte? Vandaag is dat nog elke 11 minuten. Dat is al een hele verbetering, maar we zijn er nog lang niet – het doel is immers om de ziekte volledig uit te bannen. Daarom blijven Pampers en Unicef gezamenlijke inspanningen leveren en hebben ze een mooie campagne op poten gezet voor het najaar:
Ik heb niet veel pampers meer nodig omdat Emil enkel nog ’s nachts eentje draagt, maar ik zal de actie toch steunen want het is echt wel nodig. Steun jij ook? Meer info over de campagne vind je hier.Ik kijk uit naar…

Het is altijd leuk om medebloggers in real life te onmoeten. Ik ging al naar verschillende blogameetups en heb al meerdere ladies in ’t echt ontmoet die ik online heb leren kennen via hun blog. Op vakantie deze zomer sprak ik al eens af met Kelly, die toevallig in dezelfde regio op reis was. We zijn streekgenoten en wilden elkaar nog wel eens zien om verder te kletsen. Nu zaterdag hebben we afgesproken voor een ontbijt bij Nomad in Brugge (staat voor No Ordinary Meals And Drinks). Ik vind Kelly een inspirerende madam dus ik kijk ernaar uit. Bij Nomad ben ik nog nooit geweest maar ik las er al goeie dingen over, en de kaart ziet er superlekker uit! Ik laat zeker weten wat ik ervan vond.


Ik genoot van…

Woensdag had ik een dagje vakantie met Emil, een beetje quality time tussen moeder en zoon. We gingen naar de “makt” (markt), de “bibiteek” (bibliotheek) en ook naar het bos. Emil heeft op school een hele week gewerkt rond het bos, en sindsdien is hij enorm gefascineerd door paddenstoelen en kabouters. Het liedje “Op een grote paddenstoel” is/was hier zo’n beetje de soundtrack van de voorbije weken 🙂 Wij dus naar het bos om paddenstoelen te spotten. Rode met witte stippen kwamen we niet tegen, maar wel andere mooie exemplaren. Hij was zo trots. Hij gaat er zeker niet te dicht bij komen, want dat heeft hij geleerd op school: “nie aankomen!” “nie papot (kapot) maken!” Hij heeft zelfs hallo gezegd aan de kabouters, die jammer genoeg niet thuis waren. Ze waren gaan werken 🙂 Zo’n momenten, daar geniet ik echt van. Dat kind heeft niet veel meer nodig dan buiten zijn, met zijn eigen fantasie en zijn oeverloos enthousiasme. Ik word daar zelf ook blij en enthousiast van, en begin op den duur zelf opnieuw te geloven dat er kabouters in het bos wonen 🙂
Lots of love, Josie xo