Getest // Kalenji Run Light

Vorig weekend schakelden we over op wintertijd. Ik ga meestal ’s avonds na het werk lopen, dus dat betekent dat ik de komende 5 maanden in het donker zal gaan hardlopen. Ik vind dat niet zo erg: het donker schrikt mij niet af. Ik pas echter wel mijn route een beetje aan in die zin dat ik in het donker niet in de bossen of door de velden ga crossen, want je moet het natuurlijk ook niet zoeken hé…

Ik zorg er uiteraard wel voor dat ik goed gezien word: ik draag een fluovestje en -bandjes en op mijn loopkledij zijn standaard reflecterende strips ingewerkt. Vorige winter hadden Pieterjan en ik al eens staan kijken naar de Run Light in Decathlon, maar we hebben hem uiteindelijk dan toch niet gekocht. Ik was er namelijk van overtuigd dat het ding veel te zwaar zou wegen, de hele tijd zou bengelen aan mijn lijf, en vooral: dat ik er zou uitzien als een kerstboom on the run.


Onlangs werd ik door de mensen van Walkie Talkie PR en Decathlon uitgenodigd om de Kalenji Run Light “aan den lijve” te komen testen tijdens een gezellig avondlijk loopje met een aantal bloggers in Evere, de Belgische hoofdzetel van de sportketen. Ik ging gretig in op de uitnodiging, want ik wou wel eens weten of mijn vooroordelen al dan niet steek hielden. Bovendien is het altijd leuk om fellow bloggers te ontmoeten, zeker in een sportieve setting.Ik naar Evere dus, vorige woensdag na het werk. Tegen dat we vertrokken om 19u was het al goed donker. We liepen eerst een kort stukje langs de grote baan maar al snel sloegen we af, het groen in. Ik had echt niet gedacht dat er in zo’n drukke buurt toch zo’n groene en rustige “oase” zou liggen. Aangenaam verrast dus! We waren met een 10-tal lopers en werden begeleid door een enthousiaste Decathlon-medewerker. We liepen een toertje van 45 minuten en al die tijd heeft de Running Light mij werkelijk geen moment gehinderd. Van dat gevreesde bengelen kwam niks in huis, en het toestel weegt bijna niks (250 gram) zodat ik echt niet het gevoel had dat er iets rond mijn lichaam hing. Top.

De zichtbaarheid is echt fenomenaal. We liepen op een volkomen onverlicht pad maar dankzij de Run Light zag ik heel goed waar ik liep en kon ik tijdig uitwijken voor de modderpoelen, plassen, putten en koeienvlaaien die daar in grote getale aanwezig waren. Het licht vooraan heeft 3 standen, en ook op de rug is er een lampje. Op die manier is de visibiliteit echt optimaal. En het gevreesde kerstboom-effect? Dat viel nog wel mee, aan de foto’s te zien. En dan nog, liever een rennende discobol dan een aangereden loopster 😉Ik weet één ding zeker: die Run Light (die ik achteraf mocht meenemen naar huis, the perks of being a blogger) gaat hier goed van pas komen deze winter. Ik zal nogal shinen op de baan de komende maanden! Ook Pieterjan zal er gretig gebruik van maken, en onze allerkleinste is alvast gefascineerd door de lichtjes – en dan heeft hij mij nog niet eens gezien met de Run Light aan, dat gaat hij zeker hilarisch vinden… #teamdecathlon FTW! 🙂Ik vond het ook heel leuk om blogsters Lies en Annelies, die ik al een tijdje volg, in het echt te ontmoeten. Merci voor de fijne loopbabbel, ladies! Ik leerde ook Mikael (merci voor de foto!) kennen en Wim, die gepassioneerd is door extreme/obstacle runs. Nogal ne kerel zenne 🙂Meer info over de Run Light vind je hier. Het toestel is te koop bij Decathlon voor amper 39,90€.Gaan jullie graag lopen in het donker of toch liever niet? Welke voorzorgen nemen jullie om goed gezien te worden?Love, Josie xo
12 gedachten over “Getest // Kalenji Run Light

 1. Ik ben een angsthaas in het donker, dus in de wintermaanden probeer ik mijn looptoertjes over de middag te plannen. Manlief is echter een 'avondloper' en dus gaf je mij net een geweldige pre-kerstkado-tip! Hij zal content zijn!

 2. Klinkt als een zeer handig ding! Ik probeer zoveel mogelijk bij daglicht te lopen, maar nu de winter eraan komt is de duisternis quasi onvermijdelijk. En het lastigste daaraan is dat je meteen een stuk beperkter bent qua loopparcours, want die idyllische veldbaantjes zijn helaas niet zo goed verlicht 🙂 Dus ja, ik ben best benieuwd naar de werking van zo'n Kalenji Run Light!

 3. Ik heb het nog niet opnieuw gebruikt, maar het voelde inderdaad fantastisch. Of beter: het voelde helemaal niet alsof je ook maar iets droeg. En zo moet het zijn, hé?

 4. En toen had 'k een nieuwe kersttip onder de kerstboom voor ML 🙂
  Ikzelf ga in de winter liever op de middag lopen, of bij het ochtendkrieken… Ervoor liepen we altijd met een headlight van petzel, maar ikzelf ben er geen overdreven fan van… (ML daarentegen die er al meerdere nachten mee heeft overbrugd, ondervindt totaal geen hinder)

 5. Het run light lijkt me enorm handig! Ik mijd het donker altijd, ofwel kies ik zorgvuldig goed verlichte plaatsen uit.
  Leuk om mede bloggers te ontmoeten, maakt zo'n event des te leuker 😉

  1. Echt een handig ding. Zelfs als je niet in de pikkedonker loopt is het toch een aanrader. Veiligheid boven alles hé 🙂
   Ik vind jouw blog erg inspirerend, we hebben veel gemeen! Zou dus zeker fijn zijn om elkaar eens te ontmoeten 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: