Tags

, , , , , ,

I love superfood. Ik leerde het een tweetal jaar geleden kennen en draai het sindsdien graag al eens door mijn eten. Voor de leken: superfoods zijn onbewerkte voedingsmiddelen uit planten, zaden, bessen, granen en algen. Ze zijn van nature rijk aan vezels, gezonde vetzuren, eiwitten, vitamines, mineralen, aminozuren en antioxidanten. 


Superfood, dat tegelijkertijd ook raw food is, is momenteel een echte trend in de zoektocht naar gezonde voeding waarmee je eindeloos kunt variëren. Ik ben een grote fan van chiazaad, lijnzaad, hennepzaad, moerbeien en acai- en gojibessen. Echt creatief ben ik er niet mee: meestal verwerk ik ze in yoghurt, smoothies, soep en slaatjes. Lekker en het geeft een extra touch!
Als clean eater met een voorliefde voor superfoods was ik heel blij toen ik van Biover een superfoodpakket ontving om uit te testen. Het merk heeft sinds kort een mooi gamma op de markt:
 • Bessenmix (cranberry, moerbei, gojibes: ideaal als snack onderweg of op het werk)
 • Cacaokernen
 • Hennepzaad
 • Lijnzaad + chia
 • Rodebietenpoeder (schijnt prestatiebevorderend te werken voor sporters)

Een overzicht van de verkooppunten vind je hier.


Er zat ook een leuk receptenboekje bij, dat bewijst hoe verrassend veelzijdig superfoods zijn, en hoeveel lekkere dingen je ermee kan maken. Ik ging aan de slag en koos voor de ultragezonde ontbijtrepen. Het gebeurt niet vaak op deze blog, maar ik deel toch graag het recept en mijn bevindingen met jullie 🙂


Ingrediënten:
 • 18 eetlepels havervlokken
 • 2 eetlepels hennepzaad 
 • 3 eetlepels Biover Superfood gemalen lijnzaad en chia
 • 70g gemalen amandelen
 • 4 eetlepels honing
 • 3 eetlepels amandelpasta (vond ik in de biowinkel)
 • 2 eetlepels gesmolten kokosolie
 • 1,5 koffielepeltje vanille-extract1. Verhaksel de amandelen tot het fijne stukjes geworden zijn.
2. Mix de havervlokken, het hennepzaad, de Biover Superfoodmix en de gemalen amandelen in een grote kom.3. Mix de amandelpasta, de kokosolie, het vanille-extract en de honing in een andere kom tot het een glad mengsel is.
4. Voeg het gladde mengsel toe aan de mix uit stap 2. Meng alles goed door met je handen te kneden.
5. Doe de mix in een ingevette ovenschaal en druk heel hard aan. Hoe harder hoe beter, want zo vermijd je dat het later uiteenvalt.


6. Zet de schaal een paar uur in de koelkast tot het mengsel hard geworden is.
7. Snijd daarna in bars of repen van de gewenste grootte. De ultragezonde ontbijtrepen blijven ongeveer een weekje vers in de koelkast (ik wikkel ze per stuk in wat cellofaan). Bovendien zijn ze ideaal als gezonde snack op het werk of voor het sporten.
8. Klaar is kees… Echt niet moeilijk hé!?


Wat ik ervan vind? Superlekker, echt volledig mijn smaak. Ik eet de Biover energy bars vaak voor ik ga sporten of erna, om energie bij te tanken. Ik at bijvoorbeeld een reep na mijn halve marathon in Brussel, en smaken dat dat deed! 🙂

Ben jij ook zo’n fan van superfood? Of wil je er graag eens mee experimenteren? Dan heb ik goed nieuws, want ik mag van Biover 10 superfoodpakketten weggeven! 

Wat moet je doen om te winnen? Laat mij jullie favoriete gerecht met superfood weten. Dat hoeft geen super ingewikkeld recept te zijn, het mag gerust ook een ontbijtje zijn, een smoothie,… Just inspire me! 


Jullie creaties inzenden kan op de volgende manieren:
1. Via mail josefien@josieslittlethings.be
2. In de comments hieronder
3. Via Instagram met de hashtags #lovebiover en #josielovessuperfood

Deelnemen kan tot en met 31 oktober. Daarna worden de 10 winnaars getrokken door een onschuldige kinderhand 🙂

Veel succes, ik kijk uit naar jullie originele receptjes!

Love, Josie xo

P.S. Er staan trouwens al een aantal leuke receptjes op de website van Biover. Zeker de moeite om al wat inspiratie op te doen!