Hotspot // True Beans Gent

Er zijn zo van die plekjes die mijn hart meteen veroveren, betoveren zelfs. Waar ik al van bij het binnenkomen denk: wat een magnifieke plek is me dit, hier moét ik gewoon over bloggen. True Beans in Gent, waar ik afgelopen weekend ging ontbijten met mijn besties, is zo’n plaats.
Ik las al heel veel goeds over deze coffee/superfoodbar in hartje Gent op andere blogs. Bij het zien van de foto’s op hun website en Facebookpagina (lees: mooie plaatjes van een cosy interieur en yummie healthfood) wist ik meteen dat dit een hotspot op mijn maat is. Ik wist mijn vriendinnen te overtuigen – wat niet moeilijk was, lekker eten + gelegenheid tot eindeloos babbelen always does the trick – en zo kwam het dat de uitbaters van True Beans zaterdagvoormiddag een uitgelaten en hongerige achtkoppige vrouwenbende mochten verwelkomen…

Ik koos – uiteraard – voor een superfood breakfast, namelijk de yoghurt jar: yoghurt met honing, muesli, blueberry, gojibes, cranberry, pompoenpit, chiazaad en lijnzaad. Zeer puur, lekker en goed vullend zonder overdaad. Bovendien werd het heel leuk gepresenteerd – very Pinterest! Ik kan dit ontbijt aan iedereen aanraden. 
Mijn vriendinnen namen o.a. de blueberry pecan jar en het healthy ontbijt (onder het motto “don’t panic it’s organic”) en ook zij waren blij met hun keuze. Niks dan lachende gezichten aan onze tafel dus – al had dat wellicht ook met het niveau van onze humor te maken, maar daar ga ik het hier niet over hebben 🙂  
Ik dronk een zwarte thee, supermooi gepresenteerd op een gouden schaaltje, en een zeer verfrissend goji-sapje, door de uitbater gedoopt tot mirakelsap. Geen sugar overload in dit natuurlijke sap, maar een pure smaak. Zo heb ik het het liefst!
De kaart is vrij ruim en er is voor elk wat wils – ook voor de non-adepten van superfoods. Toch wist de eigenaar ons te vertellen dat hij de komende jaren de klemtoon steeds meer wil gaan leggen op het superfood-concept. Ik kan dat alleen maar toejuichen 🙂
Voor het interieur en de aankleding van hun zaak hebben de uitbaters van True Beans op alle kleine details gelet. Het oogt allemaal hip en trendy, maar het is tegelijkertijd erg gezellig. Ik werd verliefd op het servies: de gouden schaaltjes, de sierlijke yoghurtbowl, de minimalistische sapglaasjes,… Ik zou die ook wel in mijn keukenkast willen staan hebben 🙂
Het is leuk en rustig zitten in True Beans. Je hebt zicht op het binnenwater van Gent en de voorbijvarende bootjes. Aangezien we met 8 waren, mochten we beneden zitten. Dit is in feite een ruimte waar privé-feestjes kunnen gehouden worden. We zaten er op ons gemak en konden er in alle vrijheid kakelen en schaterlachen 🙂 De bediening was heel vriendelijk en we werden op geen enkel moment opgejaagd, hoewel we er toch een goede 3 uur bleven zitten…
En ik had er gerust nog wat langer willen blijven. Er is nog zoveel van de kaart dat ik wil uitproberen… Dus mij zien ze zeker nog terug bij True Beans! Een dikke tien op tien 🙂


Meer info: www.truebeans.be of de Facebookpagina.
Ik parkeerde in parking Sint-Michiels, van daaruit is het 5 minuutjes stappen. Parking Ramen is ook een optie als je ondergronds wil parkeren.


Zijn jullie ook zo’n superfood lovers? Weten jullie nog andere leuke plekjes voor superfood breakfast? Laat maar weten!


Love, Josie xo


Foto’s krijtbord, superfood en gevel: True Beans. Andere foto’s: Josefien De Bock.

11 gedachten over “Hotspot // True Beans Gent

  1. Super leuk adresje! Ben er vorige week ook met een vriendin gaan ontbijten. Het grappige was: zij is van Gent, ik raad het adresje aan en dan blijkt de eigenares een ex-collega van haar te zijn. 😉

    Tip waar je ook een superfood ontbijt kan nemen: Nomad in Brugge (moeten we samen eens doen, hé).

  2. via mymuesli mijn eigen 'boost your mind' muesli gemixt met o.a. die goji-bessen, ik kende ze niet maar WAW njam!
    Ps: ik heb nog een kortingscode moest je geïnteresseerd zijn 😉

  3. Ziet er inderdaad jammie en tof uit. Ook een zeer leuk plekje in Gent: Gust. Niet specifiek op superfoods gericht maar wel zeer lekkere en ook gezonde producten voor hun ontbijt, brunch en lunch. De kaart verandert maandelijks, dus je kan er altijd iets nieuws proberen. Ook mooi ingericht en mooi servies 🙂

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: