Tags

,Aaaaah, we looooove the sun! Zouden er eigenlijk mensen zijn die niét houden van zo’n lekker weertje als vandaag? Van zodra ik kan, trek ik naar buiten om te genieten van de onweerstaanbare summer vibes die de zon met zich meebrengt. Ik hou van een zomers tintje op mijn huid, maar ik hou ook altijd die ene grote negatieve eigenschap van de zon in het achterhoofd: schadelijke UV-stralen. Omdat ik er op m’n 40ste niet volledig verrimpeld wil uitzien en om te vermijden dat mijn huid ernstige schade oploopt (én omdat ik toppezot ben van dit nummer), smeer ik me altijd in tegen de zon. Ik weet het, je denkt er niet altijd aan en het is soms een heel karwei. Maar als je zorgt dat je in de zomer altijd een flacon zonnecrème bij je hebt (tegenwoordig bestaan er compacte verpakkingen dus no excuses), dan is de klus snel geklaard. Je huid zal je dankbaar zijn! Ik geef graag enkele tips om veilig te zonnen:


7 HOTSPOTS
1. Hoofd en nek – vergeet je oorlellen, neus, lippen en schedel niet!
2. Armen
3. Borstkas
4. Buik
5. Voorkant benen en bovenkant voeten
6. Achterkant benen
7. Rug


HOEVEELHEID
* 2 mg zonnebeschermingsproduct per cm² lichaamsdeel = 35 mg voor het hele lichaam = 7 koffielepels
* Crème – voor elke hotspot: breng een dikke laag crème aan van de tip van je middelvinger aan tot aan je pols
* Spray – verstuif 15 keer op elke hotspot


TIJDSTIP
* Vermijd de zon tussen 11u­ en 15u
* Smeer je 20 minuten voor het zonnen in
* Herhaal om de 2 uur


EXTRA BESCHERMING
* Draag een zonnebril met UV-bescherming want ook je ogen zijn erg gevoelig voor de stralen van de zon.
* Drink voldoende water om uitdroging tegen te gaan. Zorg er gewoon voor dat je bij warm weer altijd een flesje water bij je hebt.
* Let op: make-up met SPF dient niét als zonnebescherming op zomerse dagen waarop je de zon opzoekt!


EN DE MINI’S…
* Vermijd langdurige directe blootstelling van je kids aan de zon.
* Zorg voor een hoedje/hoofddeksel, T-shirt en zonnebril van goeie kwaliteit (kinderoogjes zijn nog zoveel fragieler dan die van ons!)
* Gebruik altijd een zonnebeschermingsproduct met hoge factor.


Als je deze tips in acht neemt, dan wordt de zomer nog zoveel mooier, warmer, leuker… én huidvriendelijker! 🙂Momenteel ben ik zelf verlekkerd op de Transparante Mist Dry Touch van Eucerin – deze ligt standaard in mijn wagen. Ik heb een hekel aan dat plakkerige gevoel dat je krijgt van veel zonnecrèmes, en daar maakt dit product definitief komaf mee. De Dry Touch technologie zorgt ervoor dat de crème onmiddellijk geabsorbeerd wordt, waardoor de huid mat en zacht aanvoelt. En dankzij het vernevelingseffect kan ik zelfs de moeilijkst te bereiken zones van mijn lichaam optimaal beschermen. Nog een ander pluspunt is de overheerlijke geur. Geen muffe, typische zonnecrèmegeur, maar een fris en zomers parfum. Like like like!


Wat zijn jullie sterkhouders qua zonnebescherming?


Lots of love,
Josie xo