Oscar’s Best

De Oscaruitreiking in Hollywood is iets waar ik elk jaar naar uitkijk. Niet omdat ik zo’n enorme filmkenner ben – ik hou van films en probeer het allemaal wel een beetje te volgen, maar ik zie er veel te weinig om echt te kunnen meepraten – maar vooral omdat ik me graag vergaap aan alle fabulous dresses waarin de A-listers op de rode loper paraderen. Willen jullie weten aan welke 5 celebs ik een Oscar geef voor best dress?


Marion Cotillard greep dan wel naast de Oscar voor beste actrice, ze krijgt van mij zonder enige twijfel de hoofdprijs voor haar stunning gown. Haar witte Dior met gaatjesmotief en zwarte band en cape achteraan combineert pure eenvoud met elegante verfijning. Echte Franse klasse in Hollywood, zo kan je het best omschrijven. Ik zou die jurk wel eens een avondje willen lenen hoor… Pretty pleeeeeease Marion?

© AP Images

Ik had een voorgevoel dat Cate Blanchett ergens in de hoogste regionen van mijn lijstje zou prijken, want ze stond er vorig jaar ook al in en het is algemeen geweten dat je de actrice from down under zelden tot nooit zal betrappen op een fashion faux pas. Ik ben normaal niet zo’n liefhebber van zwart, maar bij het zien van Cate’s pikzwarte jurk van Margiela Couture in combinatie met een statement neklace van jewelste in bright & shiny turquoise, kon ik enkel denken: ooooooooh so beautiful! Cate droeg verder geen accessoires en ook haar make-up blonk uit in eenvoud. Echt mooi! 

© Wire Image

Ook voor de Keniaanse actrice Lupita Nyong’o is het niet de eerste keer dat ze in mijn top-5 staat. Zij deed alle hoofden draaien in haar prachtige prinsessenjurk van Calvin Klein. Met maar liefst 6.000 handgenaaide pareltjes is deze jurk definitely one of a kind. Eentje die de geschiedenisboeken zal ingaan!

© Belmodo.tv

Naomi Watts draagt zelden outfits waarvan ik niét denk: I want this in my closet! De blonde schone (of haar stylist(e), dat laat ik in het midden) is een natural beauty die weet wat cool & trendy is en slaat nooit de bal mis. Ook niet afgelopen weekend, want haar originele jurk met tegelstructuur uit de Armani Privé collectie is chic en cool tegelijkertijd. Bovendien ook sexy met de nodige cutouts, waaronder een gorgeous rugdécolleté. Wow!

© Harper’s Bazaar

Van natural beauties gesproken, Reese Witherspoon is er ook zo eentje. I love Reese – misschien is het wel omdat ik haar blijf zien als de supersympathieke Elle Woods uit de Legally Blonde films, en zeker ook omdat ze een supermama is. Black & white zijn helemaal in, en dat hebben Reese en Tom Ford goed begrepen. Haar curves worden mooi in de verf gezet, I dig this gorgeous look!

© Harper’s Bazaar

Er waren nog zoveel mooie jurken te spotten dus dit lijstje is zeker niet volledig. Jammer genoeg konden niet alle ladies mij bekoren… Na haar ijzersterke vertolking in Interstellar had ik van Jessica Chastain heel veel verwacht. Maar ik was niet onder de indruk van haar outfit. Ze heeft een weelderige boezem (waar ik toch wel een heel klein beetje jaloers op ben), die ze helaas een beetje té veel heeft uitgespeeld want het leidt de aandacht ver weg van de nochtans mooie leg split. Next time better, Givenchy. Maar voor de rest zag Jess er wel ravissant uit, as ever!

© Jordan Strauss/Invision/AP

Films die ik zeker van plan ben te bekijken zijn Birdman, The Imitation Game en Boyhood (die laatste staat trouwens al héél lang op mijn verlanglijstje, shame on me). Nog een must-see is Selma, een film over Martin Luther King die vandaag ook brandend actueel is. Voor deze film schreven John Legend en rapper Common het prachtige nummer Glory. Ze brachten het live tijdens de Oscarshow, bekijk het zeker eens want het is echt supermooi! 


Gaan jullie akkoord met mijn top 5? Zijn er stunning dresses die ik over het hoofd heb gezien? En welke films moet ik volgens jullie zeker eens bekijken? As always… Let me know sweeties!


Lots of love, Josie xo

2 gedachten over “Oscar’s Best

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: