Tags

, ,

Wie mijn blog volgt, kent mij intussen al redelijk goed. Toch zijn er wellicht nog dingen die je niet weet over mij. Zoals:


1. Ik eet supergraag rozijnen, maar enkel in de droge vorm zoals in studentenhaver. Van zodra ze ingebakken zijn bijvoorbeeld in koffiekoeken, rozijnenbrood of crumble, dan walg ik.
2. Ik ben doodsbenauwd voor spinnen. Als ik er één zie, dan begin ik ofwel luid te roepen (naar mijn vriend om ze te komen vangen) ofwel te bleiten (als mijn vriend er niet is).
3. Ik ben totaal geen romantische ziel, maar ik heb wél een zwak voor romcoms. “How To Lose A Guy In Ten Days” (ongeveer 10 keer gezien) en “The Holiday” (nog maar een 3-tal keer but I’m working on it) staan bovenaan mijn favorietenlijst. 
4. Toen ik 16 was, was ik een beetje verliefd op Bart De Pauw, alias Raf (“Rafke” voor de aanbidsters) uit “Buiten De Zone”.
5. Ook op mijn 16de was ik een onnozele trien die naar opnames van Tien Om Te Zien ging en zelfs een single van Willy Sommers liet signeren in zijn privé-caravan. En dat was de tijd van mijn leven.
6. Op mijn 31ste heb ik in mijn auto nog altijd een TOTZ-compilatie liggen. Ik ga volledig uit mijn dak bij “Wondermooi” van Leopold 3 en “Yo Yo” van Plaza.  
7. Ik heb nog nooit van mijn leven foie gras gegeten en ik ben er zeker van dat ik dat op mijn sterfbed nog altijd ga zeggen.
8. Mijn lievelingsbloemen zijn lelies, bij voorkeur roze.
9. Over kleuren gesproken, mijn kleren hebben alle kleuren van de regenboog behalve donkergroen. Ik heb 12 jaar een “bavogroen” schooluniform gedragen en sindsdien koop ik onbewust geen groene kledij meer – ook niet voor mijn zoon.
10. Als ik zou moeten/mogen verhuizen naar de andere kant van de wereld, steek mij dan maar op de vlieger richting LA, California. Iéts zegt mij dat ik mij daar rap thuis zou voelen.

Malibu Beach, Santa Monica, LA, California – 19 juli 2009 – #takemeback

11. Mijn favoriete band is The Killers. Leren kennen door de serie “The O.C.”. Die zich afspeelt in, jawel, sunny California.
12. Ik heb nog geen enkel boek van de “50 Shades of Grey” reeks gelezen, ik heb al zeker de film niet gezien, en ik ben ook niet van plan om dit ooit te doen.
13. Iedereen zingt de loftrompet over het boek “Extremely Loud & Incredibly Close” van Jonathan Safran Foer. Ik vond het maar niks. Wat dan wél mijn lievelingsboeken zijn? “Tonio” van A.F. Th. van der Heijden en “Zomerhuis met Zwembad” van Herman Koch.
14. Ik heb 1 broer (Ward, 34), 1 zus (Katrien, 33) en 1 stiefbroer (David, 32). 
15. Ik ben geboren en getogen in Destelbergen, vlakbij Gent. Ik ben 17 jaar naar school geweest in Gent en ben daarna de liefde gevolgd naar West-Vlaanderen, eerst 7 jaar in Brugge en sinds kort in Torhout.
16. Ik ben een flexitariër. Ik eet geen rood vlees, maar wel kip en vis. Ik doe dat al sinds mijn 20ste en ik voel me er supergoed bij, al moet ik wel voortdurend waakzaam zijn voor ijzertekort.
17. Mijn favoriete TV-series zijn “Friends” (ik herken veel van mezelf in Monica), “Modern Family” (idem voor Claire Dunphy) en “Gossip Girl” (I looooove Serena van der Woodsen’s style!).
18. Ik ben een dikke nul in bal- of contactsporten en ik sport het liefst alleen. Dus loop ik maar de benen van mijn lijf. And I love it.

Nacht Van West-Vlaanderen, halve marathon – 20 juni 2014 – heel zwaar afgezien maar enorm trots op mezelf

19. Ik ben soms een beetje wereldvreemd. Bijvoorbeeld: toen ik mijn vriend ontmoette en hij mij vertelde dat hij van Torhout afkomstig was, was ik er heilig van overtuigd dat hij van Vlaams-Brabant kwam. Omdat ik dacht dat Torhout vlak bij Werchter lag, ah ja want dat was toch gemakkelijker voor de artiesten op het toenmalige TW? Ik zeg er wel volledigheidshalve bij dat Pieterjan totaal géén West-Vlaams accent had, omdat hij bij onze ontmoeting net 4 jaar in Brussel had gestudeerd en zijn dialect een beetje vervaagd was. Maar toch, het is en blijft schaamtelijk dat ik dat überhaupt dacht.
20.  Mijn favoriete sweet sin: cheesecake! Het lekkerste stuk ooit at ik in het Cheesecake Café (hoe kan het ook anders?) in Las Vegas.
21. Mijn favoriete winkels om mijn garderobe te updaten: Het Paleis, Alternatief en Garderobe in Gent, H&M en New Look.
22. Mijn stiliconen zijn Tiany Kiriloff en, iets verder van huis, Blake Lively. Zij volgen niet klakkeloos de trends, hun outfits zijn kleurrijk en origineel én het zijn 2 natural beauties!
23. Ik heb 16 jaar in de scouts gezeten maar vraag mij nu niet meer om op vakantie te gaan kamperen want daar heb ik geen goesting meer in. Je mag me wél nog vragen om een survivaltocht te doen, op ruiltocht of rivierentocht te gaan op spel-zonder-grenzen te spelen.
24. Ik kan niet langer dan een half uur stil zitten. Of ik moet al heel ziek zijn.
25. Op mijn 12 jaar wou ik graag Hélène zijn. En op mijn 16de Roxanne

… Het is enigszins anders uitgedraaid. Maar ça va nog, denk ik dan.En jullie… Wat moet ik weten over jullie? Schrijf het in de comments hieronder, of maak er zelf een leuke blogpost over!


Lots of love, Josie xo