Tags

, , ,

Het paradijs op aarde bestaat. Dat wist zij al langer dan vandaag. Ikzelf trouwens ook, want ik besef het elke keer wanneer ik een voet binnenzet in mijn geliefkoosde boetiek Alternatief in Gent, een overheerlijke pizza verorber bij mijn favoriete Italiaan, of als ik volledig tot rust kom tijdens een looptoertje op de Vestingen rond Brugge. Maar sinds dit weekend weet ik dat De Hemel nog een ander filiaal heeft op deze aardkloot, dat zich met name situeert in de Lange Violettestraat 62 te 9000 Gent. Aan de buitenkant ziet het er zo uit…

Een knalroze logo… Daar bezwijk ik sowieso al voor 🙂

Wie Gent een beetje kent en graag winkelt, weet vast wel waarover ik het heb. En voor de rest: maak kennis met Het Paleis, een heerlijke kledingzaak waar ik tot mijn eigen scha en schande nog nooit een voet had binnen gezet. Een gat in de winkelcultuur van een in-Gent-geboren-en-getogen fashionista/shopaholic. Een serieus gat, dat ik tijdens een gezellig shoppingtripje met mama en zus gisteren ruimschoots gedicht heb.

Van zodra je Het Paleis binnentreedt waan je je echt in het paradijs. Het pand is supergroot (er zijn 2 verdiepingen) en herbergt een gigantisch aanbod aan leuke kledij voor mannen en vrouwen. Je vindt er bekende merken als Anthony Morato, Skunkfunck, Vero Moda, Vila, Who’s That Girl en Ichi. Maar veel leuker is het om kennis te maken met tal van kleinere, upcoming brands als Numph, Kling, Magnolia en Tenki – to name just a few. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik vind het veel leuker om kleren te dragen van kleinere, minder bekende merken omdat ik dan minder risico loop om iemand tegen het lijf te lopen die hetzelfde draagt als ik.

1 word, 6 letters: H.E.A.V.E.N

Die kleine merken, dat betekent heus geen grotere, exclusievere prijzen. Integendeel, alles is super betaalbaar. Een leuk zomerkleedje heb je al vanaf 40 €. Zeg nu zelf, daar kan je niet voor sukkelen hé! Ik ben zo iemand die liever drie kleedjes koopt in plaats van eentje aan dezelfde prijs. OK, de kwaliteit is dan misschien iets minder maar ik ben zelf nogal een vuile eter (zelfkennis…) en met een kleintje dat af en toe zijn smerige pollen aan mijn lijf komt afvegen of eens stevig durft te niezen op moeder haar outfit, schaf ik mezelf liever kleren aan waarbij ik niet moet beginnen janken als er eens iets aan schort omdat ze me begot een half (of meer) maandloon hebben gekost. Ge weet wel wat ik bedoel hé… Ieder zijn ding natuurlijk, maar ik shop liever budgetvriendelijk. En daarom is Het Paleis voor mij zo’n ultiem shoppingwalhalla!

Nog een pluspunt: de Paleismedewerkers vallen je niet lastig en laten je rustig je gang gaan. Het is zo’n winkel waar je urenlang kan rondlopen, kiezen, passen, nog eens gaan kiezen, verder passen… En dat deden wij dus ook gisteren 🙂

De buit was er dan ook naar: ik shopte 3 superleuke kleedjes, 1 funky jumpsuit, 1 cool jeanshemdje en 1 tijgersjaaltje… Me so happy!!!!

V.l.n.r. : kleedje met vogels (Magnolia), jumpsuit (Numph), kleedje met zwaantjes (Migle + Me), kleedje met grafische print en zakjes met opvallende rits (Tenki), jeanshemdje (Vero Moda)
Ik wilde al lang eens een jumpsuit uitproberen maar ik had altijd schrik dat dat enkel iets was voor supermodellen. Gisteren vond ik dan toch het exemplaar dat perfect rond mijn lijf past… Ik kan niet wachten om hem aan te trekken, bijvoorbeeld op een zomers feestje binnenkort!

 

Ready to partaaaayyyy! 🙂
Het stuk waar ik persoonlijk het knettergekst van ben, is het felblauwe kleedje met bruine zwaantjes. Ik was eigenlijk op zoek naar een print met roze flamingo’s. Bruine zwanen had ik nog nooit gezien, maar sinds gisteren weet ik dat ze bestaan en ik ben er helemaal zot van!
 
Aren’t they lovely?

Dus als je nog eens zo’n momentje hebt van “a closet full of clothes, but nothing to wear” (heeft iédere vrouw dat niet af en toe?), ga dan naar Het Paleis. Je vult er je garderobe tegen zachte prijsjes aan met superleuke stukken! I swear you won’t regret it sweeties! Het behoort vanaf nu alleszins tot mijn vaste adresjes als ik op stap ga naar Gent.

Er is trouwens ook een winkel in Antwerpen, in de Lange Koepoortstraat 39. Je kan natuurlijk ook online shoppen.

We ontdekten tgisteren rouwens nog een superleuk eetadresje. Want na dat inspannende gewinkel hadden we veel honger en dorst! In de Vlaanderenstraat 1 (op een tiental minuutjes stappen van Het Paleis) vleiden we ons neer op het zonneterras van Den Hoek Af, een gezellige koffie-, sap- en soepbar waar je lekkere croques en salades kan eten voor de lunch, vergezeld van bijvoorbeeld een verfrissende huisgemaakte limonade. Superleuk zitten omdat je veel volk ziet passeren, mij zien ze daar zeker nog terug!
 


Behalve de ontdekking van de hemel, werd gisteren nogmaals bevestigd wat ik ook al héél lang wist: Gent is de max van een stad! 🙂

Lots of love, Josie xo