Tags

Als het op verzorgingsproducten aankomt, ben ik nogal onstabiel. Ik wissel vaak af van shampoo, douchezeep, body lotion,… Ook in mijn dag- en nachtcrèmes is er geen constante te bespeuren: ik heb een zeer gevoelige (lees: moeilijke) gezichtshuid en ben nog steeds op zoek naar het perfecte verzorgingsgamma voor mijn probleemhuidje (alle tips welkom!). Ik ben momenteel een testpakket van LOOxX Skincare aan het uitproberen en voorlopig kan ik daar alleen maar positief over zijn… Maar meer daarover binnenkort!

Toch zitten er in mijn badkamerkast ook enkele blijvers, en die wil ik graag met jullie delen. In de Flair van vorige week deden ze het ook (ik vind helaas de link niet meer!). Ik wou eigenlijk een selectie maken van mijn 5 favorieten, maar ik geraakte er niet uit en dus zijn het deze 7 geworden:

1. BIODERMA SENSIBIO MICELLAIR WATER

Op vlak van reiniging staat deze voor mij met stip op één. Het is een must-have make-up remover die zowat alle professionals en beauty-addicts in hun badkamer hebben staan. Elke acht seconden gaat er een fles Bioderma Sensibio over de toonbank, zotjes! Deze reinigingslotion is speciaal gemaakt voor busy ladies met een gevoelige huid (maar iedereen mag ‘m gebruiken hoor). In één stap verwijder je je make-up en reinig je je huid doeltreffend en zacht. Je hoeft je gezicht niet meer af te spoelen nadien. Ik gebruik het micellair water ’s morgens en ’s avonds, nu al een dik half jaar en ik merk dat mijn huidje er wel bij vaart!

2. GARNIER PERFECT BLUR 5 SEC

Een gladmakende crème die in 5 seconden zichtbare tekenen van huidveroudering (rimpeltjes, poriën, glimmende huid, oneffenheden) vermindert en vervaagt: ik ben grote fan van de Garnier Perfect Blur! Niet dat ik al zoveel last heb van ouderdomsverschijnselen, maar nu ik dertig ben, merk ik toch hier en daar al eens een klein rimpeltje of lijntje… Ik breng deze smeuïge verzorgingscrème ’s ochtends aan na mijn dagcrème en ik merk écht wel het verschil. Deze crème geeft een instant frissere look! Verwacht echter geen mirakels, je zal er niet plots uitzien als in de boekskes. Ik gebruik hem als basis voor mijn BB-crème en daarvoor is hij oh so perfect. Definitely here to stay!

3. RENE FURTERER KARITE NUTRITION OIL

Mijn haar krijgt het zwaar te verduren elke dag: blootstelling aan wind, regen, uitlaatgassen, niet altijd de juiste voeding… Ik vind het dus belangrijk om mijn lokken goed te verzorgen. Met een goede shampoo en conditioner in de eerste plaats, maar ook verzorgende haarolie maakt deel uit van mijn haarverzorgingsritueel. Deze heerlijk geurende karité-olie van René Furterer vind ik een echte klassebak op dat vlak. Ik breng hem om de 3 à 4 dagen voor het wassen aan op de lengtes en de puntjes van mijn haar. Na de was- en droogbeurt glanst mijn haar en ziet het er heel gezond uit. Voor wie vreest dat olie in het haar gelijk staat aan vettig haar: have no fear, als je het product gebruikt voor het wassen is er geen enkel spoor van vettigheid te bekennen. Sommige haarolies kan je ook gebruiken op nat haar voor het drogen (bv. de Miraculous Oil van Fructis), zonder uit te spoelen dus, maar dat zou ik persoonlijk met deze van René Furterer niet doen omdat het een zeer rijke en voedende olie is.


4.
NUXE HUILE PRODIGIEUSE

Ik bracht vorige week al een ode aan deze fantastische multifunctionele droge olie voor gezicht, huid en haar. Het spreekt dus voor zich dat deze niet op mijn lijstje van beauty essentials mocht ontbreken! Ik gebruik de Huile Prodigieuse niet elke dag, daarvoor is de kostprijs net iets te hoog en ik vind het sowieso ook leuk om af te wisselen van geur en product. Maar die ietsje hogere prijs is het dubbel en dik waard, want de olie is supervoedend, zacht en ruikt heerlijk. Een absolute must-have!

5. ARMANI ACQUA DI GIOIA

Fris, bloemig, ultravrouwelijk en tikkeltje sensueel: dat is voor mij de essentie van een goed parfum. Deze geur van Armani heeft het allemaal. Het is al een aantal jaar mijn vaste parfum en er zullen al veel straffe parfums op de markt moeten komen om de Acqua di Gioia van de troon te stoten. Ik maak af en toe eens een zijsprongetje met de Daisy van Marc Jacobs (love the bottle!) maar Armani blijft toch de absolute heerser. Het is een vrij commercieel parfum, en toch kom ik weinig vrouwen tegen die het dragen – en dat vind ik leuk! Een van mijn voornemens voor 2014 was om wat minder kwistig te spuiten met deze geur. Ik kan nu, na twee maanden, alvast zeggen: mission sooooo not accomplished. Sorry, maar daarvoor is dat parfum té zalig. Blame it on the Giorgio!

6. CLINIQUE CHUBBY STICK

Voor de perfecte lipverzorging zweer ik bij mijn Chubby Stick van Clinique. Niet alleen vind ik dat een superschattige naam (“chubby” doet mij denken aan de zachte billetjes van mijn zoontje), het spul is ook gewoon supergoed. Het is de perfecte combinatie van een vochtinbrengende lipbalsem en een perfect dekkende lipstick. De chubby sticks hebben de vorm van een potlood en zijn zeer gemakkelijk aan te brengen. Ze zijn verkrijgbaar in een breed gamma aan leuke kleurtjes, van naturel tot vurig rood. De tinten hebben originele namen als Mega Melon, Chunky Cherry, Mighty Mimosa, Voluptuous Violet, Super Strawberry,… Ik gebruik al een hele tijd de Whoppin’ Watermelon en die kan ik alleen maar aanraden. De kleur is girly pink, maar niet té opvallend. Just the way I like it!

7. RITUALS SERENITY HANDCREME

Ik heb het hele jaar door last van droge handen en heb dus in elke tas wel een tube handcrème zitten. Mijn persoonlijke favoriet is de Serenity handcrème van Rituals. Deze ruikt overheerlijk (supergeslaagde combinatie van indian rose & sweet almond oil) en trekt heel snel in. Ik vind het een absolute topper. De pompflacon is bovendien heel handig voor huiselijk gebruik, enkel jammer dat er nog geen tubes in pocketformaat beschikbaar zijn want zo’n pompje steek je niet zomaar eventjes in je handtas natuurlijk… Ik vind overigens het hele Rituals gamma top, maar daar schrijf ik dan wel eens een andere blogpost over 🙂

Ziezo, dat waren mijn persoonlijke favorietjes. Wat zijn jullie toppers op beautygebied?

Lots of Love, Josie xo

En ten slotte nog een oppervlakkige wijsheid om deze post mee af te sluiten… Hopla!