Superdenuxe

Tags


In mijn beautycase zitten vrij veel soorten olie. Zo gebruik ik (baby)olie om mijn gezicht te reinigen (zeer lief voor de huid én voor de portemonnee!) en ben ik verslaafd aan voedende haarolie voor mooie glanzende lokken (René Furterer, verkrijgbaar in de betere apotheek, is een echte aanrader). Tijdens mijn zwangerschap (en lange tijd erna) gebruikte ik dagelijks Weleda Zwangerschapsolie voor mijn “B-zones” en zo bleef ik volledig striemvrij. Je moet mij dus niet meer overtuigen van de weldaden van olie voor het lichaam.

Na mijn zwangerschap ging ik op zoek naar een goede olie voor dagdagelijks gebruik, die voedend maar toch niet te vettig en te plakkerig is. Want dat vind ik vaak het probleem, dat je je insmeert met olie maar dan het eerstvolgende uur nergens durft gaan neerzitten of tegenlopen uit schrik om mastodontische vetplekken achter te laten – the horror.

Ik vond snel de oplossing voor mijn probleem, en ze luistert naar de naam “Huile Prodigieuse de Nuxe”. En al snel wist ik ook: ik heb er een nieuwe verslaving bij. Maar ach, dat is bijzaak, nietwaar?

Sinds de lancering in 1991 is de Huile Prodigieuse uitgegroeid tot een ware klassieker. Om zo maar even een idee te geven: het product gaat om de zeven seconden over de toonbank wereldwijd. De Huile was de eerste droge multifunctionele olie voor gezicht, huid en haar in de apotheek. Ze bestaat voor maar liefst 98% uit natuurlijke ingrediënten, zoals Vitamine E en zes oliën (hazelnoot, macadamia, bernagie, zoete amandel, sint-janskruid en camelia). Niks geen toegevoegde siliconen of parabenen dus, which I like a lot! 

Je kan de olie gebruiken voor je hele lichaam. Het is een droge olie, die zorgt voor een zachte, soepele en glanzende huid die er niet vettig uitziet. Een absolute plus is het feit dat de olie heel snel intrekt. Dat is een must voor mij, omdat ik als mama-on-the-move en non-stop busy bee weinig tot geen tijd heb om een half uur te wachten tot mijn huid de olie volledig geabsorbeerd heeft voor ik in actie kan schieten.

Voor een glam effect, bijvoorbeeld als je naar een feestje moet of gewoon omdat je er zin in hebt, kan je je de Or-versie aanschaffen. Deze bevat extra glanspartikeltjes. Because one can never have enough sparkle in life!  

Je kan de Huile Prodigieuse ook gebruiken voor je haar. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, krijg je er géén vet haar van. Tenminste, als je het juist doet: breng de olie voor een wasbeurt aan op de lengtes van je haar (niét op de wortel!), wikkel je lokken in een handdoek en laat het goedje een twintigtal minuutjes intrekken. Just let the magic do its work! Het resultaat: een glanzende, gezonde haardos. Daarnaast kan je ‘m ook nog aanbrengen op gespleten of droge haarpunten, zonder uit te spoelen, voor een instant frissere look.

En de geur? Die is warm, zwoel, sexy en luxueus. Totaal verschillend van mijn vaste parfums en body creams; ik kies daar meestal voor fris, fruitig en bloemig. Maar deze geur kan mij uitermate bekoren, ik vind zelfs dat hij in combinatie met mijn BFF Acqua di Gioia nog lekkerder ruikt! Er bestaat nu trouwens ook een parfum gebaseerd op de geur van de cultolie: met Prodigieux Le Parfum spray je de geur van een zwoele en sensuele zomeravond op je hele lijf. Very irrésistible, quoi?

Ik was na een kleine maand volledig verslingerd aan deze Huile Prodigieuse en mijn allereerste flesje ging dan ook niet langer mee dan dat ene maandje. Om maar te zeggen wat voor een toppertje het is, dat kleine gouden flaconnetje!


Dus ik vat nog even samen:
* een multifunctionele olie voor het hele lichaam
* perfect qua textuur
* trekt snel in dus uiterst geschikt voor busy ladies
* met bovendien een overheerlijke sensuele geur
Need I say more? Allemaal aan de Huile Prodigieuse, en snel! 🙂

Ik koop mijn voorraadjes Huile bij de apotheek (niet overal verkrijgbaar) of via Farmaline (makkelijk en snel geleverd waar je maar wil).
Prijs: 19,90€ voor 50ml, 27,50€ voor 50ml Or.

Neem zeker ook eens een kijkje op de website van Nuxe want ze hebben een enorm groot aanbod aan heerlijke natuurlijke verzorgingsproducten. Ik ben echter niet verantwoordelijk voor lege portemonnees… 😉

Lots of love,
Josie xo

 

2 gedachten over “Superdenuxe”

  1. Hehe, die titel is super!! Heerlijk product, trouwens ze hebben heel wat fijne producten, ik ben fan!

  2. Ik heb de Or versie, gaat heel lang mee (heb hem al jaren) en is idd super. Ideaal voor zwoele zomeravonden!

Geef een reactie