Brugge Die SconeIk had
beloofd om nog te laten weten hoe het is geweest in
Bonte B, waar PJ en ik
twee weken geleden onze maandelijkse dinner date hadden. Wel, ik kan kort zijn:
it was H.E.A.V.E.N! Relaxte
bediening, ongedwongen huiselijke sfeer en een superlekkere, pure en
seizoensgebonden keuken. Ideaal voor een ontspannende dinner for two. Quality
has its price, dus het is geen plek om wekelijks te gaan eten, maar wij keren
zeker nog terug. Zelfs na onze nakende verhuis naar een 20-tal kilometers verderop
zal dit topadresje zeker de verplaatsing waard zijn!


Over onze
verhuis gesproken… Een emotionele band heb ik niet echt met Brugge, want het
overgrote deel van onze familie en vrienden woont in Torhout en in het Gentse. Uiteraard
zijn er zaken die ik zal missen, zoals de deur uitstappen en twee minuten later
in het stadscentrum staan (lees: als ik even niet weet wat gedaan op zaterdag
kan ik lekker gaan winkelen onder het mom van “ik ga eens een wandelingske maken,
ik heb een beetje frisse lucht nodig”). Maar bon, het leven op den buiten heeft ook veel
voordelen (daar heeft
zij mij onder andere van overtuigd) en daar hebben we
bewust voor gekozen.


En no
worries, ik ben ab-so-luut niet van plan om een kluizenaarsbestaan te leiden. Ik
zal dus nog zéér frequent afdalen vanop mijn erf op het Plateau van Wijnendale
(deelgemeente van Torhout, hometown van PJ) naar Brugge Die Scone. Er zijn
namelijk een aantal plekjes waaraan ik redelijk verknocht ben, en ik heb een
reputatie als shopaholic hoog te houden ook…


Dus bij
deze: my favorite hotspots in Bruges!


NJAM NJAM!

* Lieven: zeer vergelijkbaar met Bonte B,
zowel qua sfeer, inrichting (allebei van de hand van interieurarchitect Lieven Musschoot) en
kookkunsten met overheerlijke lokale producten. Een jonge chef met een jong team achter zich, een echte aanrader! (Philipstockstraat 45)
* Sale e Pepe:
the place to be voor superverse, overheerlijke pasta. De
Siciliaanse kokkin en haar man achter de kookpotten geven je telkens
opnieuw een warm welkom. Zeer klein restaurantje dus reserveren is aan te raden. Tip: probeer een
van de tafeltjes aan de haard te versieren! (Kleine Sint-Amandsstraat 1)

* ’t Jong Gerecht: niet goedkoop en ik ben
er nog maar één keer geweest, maar ik durf er veel geld op verwedden dat dit
restaurant nog potten zal breken (figuurlijk dan, letterlijk hopelijk niet al
te veel). Superlekker en top bediening, misschien ietwat stijf maar dat hoort
bij het niveau waar deze getalenteerde jonge équipe naar streeft. Een minpunt is het
interieur: de zwarte wc in een rood geschilderde ruimte deed pijn aan mijn ogen… (Langestraat 119)


* Mangerie: verfijnde fusionkeuken met
veel oosterse invloeden, altijd een verrassing wat je op je bord gaat krijgen. Heel
gezellig restaurant, uitgebaat door chef Kristof en zijn charmante
vrouw Els. Zeer voordelige lunchformule bovendien (Oude Burg 20)

* Quatre Mains: ik ben normaal niet zo’n
tapas-eter maar in dit tapas & wine restaurant kom ik wél ruimschoots aan mijn
trekken. Voor mij is dit de uitgelezen plek voor een bijklets-etentje met vriendinnen (Philipstockstraat 8)

* Pastis: rustig genieten van een dagverse pasta of een gezonde salade, dat doe ik bij Pastis. Ook veel veggie op de kaart. Een opvallend
vrouwelijk publiek, ik ga er ook meestal met een vriendin (Speelmansrei 8)

* De Stoepa: gelegen vlakbij het station, hier smul je van de lekkerste
pasta’s, salades, wraps en – mijn favoriet – overheerlijke wokgerechten. Ook
veggies vinden hier zeker iets naar hun goesting. Als je geluk hebt vind je bij
mooi weer een plekje op het mooie tuinterras (Oostmeers 124)

* Riva del Sole: vind ik persoonlijk de beste plek
voor pizza in het Venetië van het Noorden. Zoals het een echte Italiaanse pizzeria betaamt, beschikt dit
etablissement over een mega-kitscherig interieur, maar dat hoort zo vind ik… Net
zoals de geur van pizza en pasta die all-over your clothes hangt als je thuis komt (Wollestraat 22)


HAVE A DRINK…

* Li O Lait: een lekker kopje koffie of in mijn geval thee drink ik het liefst bij Li O Lait. Zeer ruim assortiment, en je kan er ook ontbijten, lunchen of smullen van een stukje taart van Julie’s House, yum! (Dweerstraat 30)

* Groot Vlaenderen: trendy cocktailbar in een stijlvol ingericht oud hotelpand. Groot aanbod aan overheerlijke cocktails. Redelijk prijzig maar de drankjes zijn het waard! (Vlamingstraat 94)

* Joey’s Café: gezellig bruin cafeetje waar je nooit alleen zit. In de zomer zie je op het terras veel volk passeren, ideaal voor wie graag mensen-kijkt (Zuidzandstraat 16a, in het Zilverpand)

* Parazzar: onze buurman verdient hier ook een eervolle vermelding! Gezellig soulcafé met uitgebreide bierkaart en een groot aanbod aan cocktails. Je kan hier lekkere spaghetti eten, al heb ik dit zelf nog nooit geprobeerd. Er worden regelmatig optredens georganiseerd. Ligt niet pal in het centrum, en dat betekent veel parkeergelegenheid in de buurt (Torhoutsesteenweg 10)

OH BABY…

*
Lunabloom: hier vind je de allerleukste kleertjes, hebbedingen en lifestylespulletjes voor kindjes van 0 tot 6 jaar. Hard to resist! (Eekhoutstraat 17b)
* CKS: op zoek naar stoere, kleurrijke
kleertjes met leuke prints voor coole baby’s en kids? Dan moet je bij CKS zijn!
Degelijke kwaliteit aan schappelijke prijzen is hier het codewoord (Vlamingstraat 26)
* Petit Bateau: mijn vast adres voor
oerdegelijke bodies en pyjama’s in superschattige motiefjes en prints. Hier kan
ik niet buitenstappen zonder mijn portemonnee bovengehaald te hebben… (Zuidzandstraat 5a)
* Krokodil: the place to be voor
creatief en origineel speelgoed, ideaal om de mini’s te verwennen of een leuk
cadeautje te scoren voor je mete- of petekindje! (Sint-Jacobsstraat 47)
* Hema: hier vind je mij minstens één
keer per maand voor kledingbasics (I loooove hun leuke bodies met prints, ik ben ook fan van
de jeansbroekjes die maar niet lijken te verslijten) en verzorgingsproducten voor Emil. Ook
voor mezelf trouwens, Hema is een topadres voor nagellakjes in alle kleuren van
het kleurenspectrum! (Steenstraat 75)

* Pim Pam Poen: schattige winkel leuke schoentjes voor
minivoetjes. Zeer veel keuze, ook leuk voor schoenenverslaafde mama’s. Er is een speelhoekje voor de kleintjes en je wordt er met raad en daad bijgestaan (Vlamingstraat 16)


SHOP TIL I DROP

Hier moet ik jullie teleurstellen, vrees ik, want mijn grote shopping sprees spelen zich steevast af in mijn favoriete winkeltjes in Gent (ziehier mijn fav plekjes in Gent). In Brugge vind je me vaak in de grote ketens als H&M, Zara en New Look (allemaal in de Steenstraat) voor leuke basics en accessoires. Maar voor de rest verplaats ik me dus met plezier naar mijn roots, de Arteveldestad.

Toen ik zwanger was, was Nine To Go mijn geliefkoosde pleisterplaats tijdens mijn vele wandelingen door de winkelstraat. Prachtige zwangerschapsmode, hip & trendy & lekker kleurrijk. Je vindt er alle grote merken als Fragile, Attesa, Mamalicious en Queen Mum (Noordzandstraat 34)

 

YUMMIE SHOPPING

* Da Vinci: er bestaat geen twijfel, hier koop je het lekkerste ijs van Brugge en omstreken. De keuze is oneindig en ze komen regelmatig met verrassende nieuwe smaken op de proppen. Niet te versmaden vind ik persoonlijk de combinatie Ferrero + Bacio…  Yesyes I have a sweet tooth! (Geldmuntstraat 34)

* De Kaasbolle: de lekkerste en smeuïgste kazen vind je hier, en vooral ook de lekkerste (Zwitserse) kaastaart die er bestaat. Een van mijn favoriete zonden! Supervriendelijke bediening. Het water loopt mij in de mond als ik voorbij hun aanlokkelijke etalage stap! (Smedenstraat 11)

* Versyp: met stip mijn favoriete adresje voor verse groenten en fruit. Klein maar toch een enorm uitgebreid assortiment. Open tot na 19u ’s avonds, ideaal voor als je na het werk nog last-minute eten nodig hebt (Smedenstraat 30)

* Balls & Glory: ik ben niet zo’n vleeseter, maar tegen een heerlijke gevulde gehaktbal van de hand van Wim Ballieu, vergezeld van een lekker smeuïge schep stoemp en goed veel saus kan ik écht geen neen zeggen! (Langestraat 93, ook in Gent en Antwerpen)

* Zaterdagmarkt: als ik tijd heb, vind je me op zaterdagvoormiddag steevast op de markt op ’t Zand (brood, kaas, charcuterie) en het Beursplein (groenten, fruit, bloemen). Ik hou van de gezellige drukte die er heerst en van de enthousiaste marktkramers die mij stukjes fruit laten proeven (iedere zaterdagvoormiddag)

Je ziet, redenen genoeg om ook na de grote verhuis nog geregeld naar Brugge af te zakken! Ik weet dat Brugge vaak beschouwd wordt als één groot toeristenhol en dat is het in zekere zin ook wel… Maar als je een beetje je weg kent – en na zeven jaar mag ik dat wel al zeggen denk ik – dan zijn er best wel veel fijne plekjes die ervoor zorgen dat de stad haar bijnaam wel degelijk waard is…

Brugge Die Scone, ik ga je toch een beetje missen hoor! 🙂

Love, Josie xo

2 gedachten over “Brugge Die Scone

  1. Juij, een vermelding! Bedankt!! 🙂
    We are the lucky ones, leven op den buiten met roots in de stad, maakt dat we best of both worlds hebben…
    En leuke tips over Brugge, als we nog eens een uitstapje doen naar daar, weet ik waar inspiratie op te doen 😉

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: