Tags

, , , , , , ,


Een nieuw jaar, nieuwe voornemens, nieuwe uitdagingen, nieuwe dromen (of oude dromen die blijven bestaan). Voor de sportieveling in mij staat een nieuw jaar vooral ook synoniem voor nieuwe loopdoelen.

Die fameuze marathon waarover ik het hier al meermaals heb gehad, ik heb er vrede mee genomen dat ik die voorlopig beter van mijn doelenlijstje schrap. De reden: het zal organisatorisch moeilijk te regelen zijn. OK, ik heb een supergoeie conditie, ben een doorzetter én ik slaag erin om wekelijks twee- tot driemaal een uurtje te gaan lopen. Maar een marathon vergt meer dan dat. Véél meer. En om eerlijk te zijn, zoveel heb ik er niet voor over. Met een fulltime job, een household-to-run en een druk sociaal leven blijft er weinig vrije tijd over. En die tijd, die breng ik liever door met mijn gezinnetje en met de mensen die ik graag zie. Een marathon lopen zou betekenen dat ik vrijwel elke avond na het werk zou moeten gaan sporten. En hoe zalig ik dat ook vind (de ideale uitlaatklep na een drukke dag!), toch ben ik ook heel graag thuis met mijn mannetjes en zou ik onze uitstapjes in het weekend niet kunnen missen…


Dit jaar focus ik me al lopend dus op die 21 kilometer. Een halve marathon is al meer dan goed genoeg, nietwaar? Ik heb na mijn prestatie op de Brussels Marathon in oktober vorig jaar de smaak écht te pakken gekregen, en ik ben vastberaden om in 2014 mijn (toch wel mooie) tijd van 1u58 te overtreffen. Het kan altijd beter, en zo heb ik meteen een mooie uitdaging voor mezelf. Op de agenda staat al met stip de 21 km tijdens De Nacht Van West-Vlaanderen, in de stad die ik tegen dan misschien al mijn “thuisstad” mag noemen. Ook in Brussel begin oktober ben ik zeker weer van de partij, en de In Flanders Fields (Half) Marathon lijkt me een leuke om samen met PJ te lopen – hij is geobsedeerd door de oorlog, ik totaal niet maar ik hou wel enorm van de mooie streek aldaar. En zolang ik nog in Brugge woon (en daarna ook nog hoor), teken ik natuurlijk ook present op de 15 kilometer Dwars Door Brugge in mei. De ideale voorbereiding voor “het echte werk” in juni!

Om mijn loopambities dit jaar waar te maken, heb ik niet zo heel veel nodig. Een fantastische vriend, die met alle plezier van de wereld voor onze kleine aap zorgt zodat yours truly lekker kan gaan lopen, die heb ik al (en ik ben hem daar ontzettend dankbaar voor, dat weet hij wel). Sinds dit weekend beschik ik ook over een gloednieuw paar megafancy running shoes. Ik heb ze al getest en ze geven mij vleugels, ik sta al te popelen om ze morgenavond opnieuw te kunnen aanbinden en een loopke te gaan doen!

Aan goesting en doorzettingsvermogen ontbreekt het mij zeker ook niet. Last but not least heb ik ook nog de juiste muziek nodig om goed te kunnen lopen. Lopen zonder keiluide muziek in mijn oren, sorry maar dat gaat gewoon niet voor mij, remember deze blogpost?

Op de website van running.be las ik welke nummers vaak als favoriete loopschijven worden genoemd. “Don’t Stop Me Now” van Queen is de absolute nummer één, maar dat is zeker niet my cup of tea… Bah. Ook de nummer twee, “Wake Me Up” van Avicii, zegt mij hoegenaamd niks maar dat ligt wellicht aan mij, want ik heb een gloedhekel aan all things Avicii. Geef mij maar een pompende beat zoals de nummer acht, “Voodoo People” van The Prodigy. Zo’n nummer heb ik nodig om te pieken! Het is dan ook een vaste waarde, een ouwe getrouwe zeg maar, in de running playlist op mijn ipod.

Voor wie zelf graag loopt of loopambities heeft dit jaar, en wat inspiratie nodig heeft voor leuke loopnummers, hier een aantal van mijn recente en zéér doeltreffende aanwinsten op mijn ipod:

* “19 – 2000” van Gorillaz. Omdat al dat ge-day-doo-de-bop en ge-na-na-na-na-na-na-naaa nu eenmaal superaanstekelijk is!
* “You & I” van Crystal Fighters: drieënhalve minuut non-stop good vibes & happiness. Who can resist?
* Met “Footloose” in mijn oren loop ik misschien iets minder rechtlijnig dan normaal, maar ’t is wel enorm plezant. Hetzelfde geldt voor “Shake It” van Metro Station.
* In de categorie “Niemand hoort dit graag behalve ik”: The Road Goes On Forever” van High Contrast. Ik kan het niet verklaren maar dit nummer brengt mij regelrecht naar een runners’ high.
* “Bouger Bouger” van Magic System. Want tja, is dit niet gewoon de essentie van lopen?
* Een beetje drama kan geen kwaad. Daarom loop ik o zo graag met Carola’s “Invincible” in mijn oren. Op zo’n momenten durf ik ook al eens meezingen…
* In de categorie “oud maar zeker niet versleten”: “Never Alone” van Two Brothers on the 4th Floor. Blijft na al die jaren knallen as hell.
* Ik ben eigenlijk een beetje een marina en ik ben er trots op. Daarom: “Producelast” van Trancescape, alstublieft!
* Tot slot: “Gangnam Style” van Psy. Schaamtelijk, moi? 🙂

De opmerkelijke lezer die over enige muziekkennis beschikt kan hieruit besluiten dat ik in feite een soort lopende discotheek ben. En ik kan hem/haar geen ongelijk geven. Erger nog, door de fluobandjes met ingewerkte flikkerlichten waarmee ik heden ten dage langs de Brugse Vesten schrijd, lijk ik ook écht een beetje op een lopende discobol. Maar bon, ik ga niet ontkennen dat ik dat eigenlijk best wel fijn vind 🙂

In het Running.be magazine las ik ook nog dat kobaltblauw dé nieuwe modekleur is voor running fashionista’s (of fashionisto’s, die zijn er ongetwijfeld ook). Vergéét dus neon en fluo, something blue is what you really need! Dat is alvast goed nieuws voor mijn voornemen voor 2014 om wat minder roze kleren te kopen! En hét loopgadget van het jaar wordt blijkbaar een high-tech sporthorloge, dat hartslagmeter en gps combineert in één hip en trendy piece of arm candy. Zo eentje in de trant van de knalroze (oops I did it again) TomTom die op mijn wishlist staat. Tijd om dat schatje eens van die lijst te schrappen en rond mijn pols te hangen dus 🙂

Zoals jullie kunnen lezen ben ik volledig, maar dan ook VOLLEDIG, klaar voor een nieuw loopjaar. Of om het met een nummer te formuleren dat al sinds jaar en dag op mijn running playlist prijkt: I’ll be ready!


Wie nu vindt dat ik een enorm slechte muzieksmaak heb, ik ga de moeite niet doen om me te verweren… Ik weet alleen dat dit nummer, en alle andere die ik hierboven opsomde, mij supergoeie running vibes bezorgen. And that’s what counts for me.

Aan alle lopers: maak er een megasportief jaar van!
Aan al de rest: idem dito 🙂
En vergeet niet: no matter how slow you go, you are still lapping everybody on the couch!

En ook dit: day doo de bop, run to the top!!
Love, Josie xo