Weleda Zwangerschapsolie

Toen ik
onlangs mijn badkamerkast aan het opruimen was (“uitmesten” is eigenlijk een
beter woord), kwam ik nog enkele “overblijfselen” tegen van tijdens mijn
zwangerschap, waaronder nog een scheutje Weleda
zwangerschapsolie
. Ik gebruikte deze amandelolie van het prille begin van
mijn zwangerschap tot een drietal maanden nadien, en ik kan ze aan alle
zwangere vrouwen ten stelligste aanraden…

Niet voor ’t één of ’t ander, en al zeker
niet om te stoefen, maar ik ben volledig
striemvrij
gebleven en daar zit deze wonderolie zeker voor iets tussen. Al moet
ik er wel bij zeggen dat ik ook flink op mijn voeding heb gelet en veel blijven
sporten ben. en ja, misschien is het ook wel een kwestie van aanleg, maar daar
ga ik mij niet over uitspreken. Feit is dat ik als de dood was voor ontsierende
striemen en daarom als een zottin beginnen smeren ben van zodra ik wist dat ik
zwanger was. Ijdel, moi?

De Weleda zwangerschapsolie combineert amandelolie, jojobaolie en
tarwekiemolie, plus een extract van Arnica en vitamine E. Ze maakt de huid soepel en elastisch waardoor ze gemakkelijker mee
uitrekt met het “uitzettende” zwangere lichaam (in het beste geval alleen maar
de buik).
De olie
is rijk van textuur en ruikt naar sinaasappelbloesem en rozen. Geen superfrisse
geur maar zeker ook niet slecht. Ze is vrij vettig en trekt niet snel in, dus wel
een beetje opletten als je op een stoel gaat zitten of zo, want er kunnen
“sporen” achterblijven… Je huid wordt er lekker zacht van. Ze is geschikt voor dagelijks gebruik (ik
deed het zelfs ’s morgens én ’s avonds), in eerste instantie natuurlijk op je
buik, maar ook op benen, billen en borsten. De 4 “problematische” B’s dus!


Dus aan de
zwangere vrouwen onder jullie kan ik alleen maar zeggen: smeren smeren smeren
maar!
En als je nog op zoek bent naar een geschikte olie, ga dan resoluut voor
Weleda. Je zal het je echt niet beklagen, dat beloof ik!

Weleda is
te verkrijgen in de meeste supermarkten, drogisterijen en biowinkels. Meer info
op weleda.be.

4 gedachten over “Weleda Zwangerschapsolie

 1. Bedankt voor de tip, Josefien! Komt misschien wel van pas binnenkort. 😉 Ik heb tijdens de zwangerschap van Cleo ook als een gek zitten smeren, goed op mijn eten gelet en veel gesport. Bovendien heb ik goeie genen, want ons mamaatje heeft 4 kindjes op de wereld gezet en er geen enkele striem aan over gehouden. Helaas had ik een flinke buik, die ik goed naar voren droeg, en heb ik toch enkele striempjes gekregen toen mijn buik na de bevalling weer begon te krimpen. Gelukkig zijn ze heel beperkt gebleven en kan ik nog zonder problemen een bikini aan. Ik prijs me zeker gelukkig dat je ze bijna niet ziet en het is wellicht daardoor dat ik er zelfs wat trots op geworden ben. Maar ze kunnen je zelfbeeld evengoed ruïneren. :-/

  1. oh, mag ik je voorzichtig proficiat wensen, of nog niet?
   ik vond dit in elk geval topspul, ruikt wel niet naar bloemetjes of zo, echt een olie-geur, maar doet goed zijn werk.
   is uiteraard ook een kwestie van aanleg, maar ik geloof ook dat als je gezond eet + beweegt + smeert, je al een heel eind op weg bent!
   xo

  2. Voor 'proficiat' is het nog te vroeg, maar een tweede spruit is – hopelijk – zeker in onze nabije toekomst. En als het zo ver is, ga ik wellicht vanaf de eerste dag dit 'topspul' beginnen smeren. In combinatie met een hele rits andere bodylotions waarschijnlijk. 🙂 Zo'n 2,5 jaar geleden smeerde ik wel 3 tot 4 keer per dag mijn buik in. En nog meer op 'trekkerige' dagen. Zotjes, I know, maar ik hoop toch dat het een beetje geholpen heeft. 😉

  3. haha, same here hoor… ik smeerde als een zottin, maar het helpt echt wel! van zodra ik ooit opnieuw zwanger ben (is bij mij nog niet voor meteen) begin ik er ook opnieuw mee. ik smeer trouwens sowieso heel veel, zwanger of niet. het helpt gewoon om je huid mooi gezond en strak te houden.
   ik hoop voor jullie dat een tweede boeleke er vlotjes mag komen zonder al te veel hindernissen!
   x

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: