Tags

, , ,

Gezonde voeding, da’s 100% mijn dada. Niet zozeer om mijn
lijntje te behouden (wat natuurlijk ook mooi meegenomen is, daar ga ik zeker niet
over liegen), maar omdat ik het echt lekker vind en het superbelangrijk vind om
goed voor mezelf te zorgen. “Sonjakimpensgewijs” ben ik er rotsvast
van overtuigd dat je bent wat je eet…

Vandaar dat ik vaak op
zaterdagvoormiddag te vinden ben op de markt in Brugge en dat ik vaste klant ben in de
biowinkel om de hoek. Ik ben ook al sinds mijn 18de flexitariër, wat
erop neerkomt dat ik enkel kip en vis eet, geen rood vlees. Ten eerste omdat ik
dat niet zo graag lust, en ten tweede omdat het gewoon veel gezonder is om niet
te veel/geen vlees te eten. Op voorwaarde natuurlijk dat het gecompenseerd en
aangevuld wordt met andere voedingsmiddelen. Ik eet dus veel seitan, tofu,
tempeh, quorn, noten en consoorten, en ik voel me kiplekker en topfit. De lacherige
commentaar van mijn vriend, die zegt dat ik “eet gelijk een konijn”, neem ik er
met plezier bij.

Denk nu vooral niet dat ik zo’n persoon ben met wie niemand op
restaurant durft te gaan omdat ze niks lust van de kaart. Zo iemand waarmee je in schaamte valt… Want zo ben ik dus totaal niet (of toch niet op dat vlak, hihi).
Mijn lievelingsgerecht sinds jaar en dag is trouwens een lekkere hartige
lasagna (bij voorkeur à la mamma), en
ik laat me af en toe eens goed gaan met een vettige hap (een sappige Bicky Burger kan
toch zo enorm smaken na een nachtje stappen, nietwaar?) of een zoete zonde (pralinéchocolade,
cheesecake en flan brésiliennetaart kan ik maar moeilijk weerstaan als je ze
voor mijn neus zet, liefst in trio). Om maar te zeggen: ik
ben niet extreem in mijn liefde voor gezonde voeding, het gaat mij vooral om
het juiste evenwicht te vinden en de innerlijke Josie, evenveel als mijn
uiterlijk, goed te soigneren
. Dat is niet echt moeilijk voor mij, want ik
ben dol op alle soorten fruit, groentjes, yoghurtjes, noten enz. En ik surf graag mee op nieuwe gezonde voedingshypes.
Jawel, lieve lezer, ik ben een beetje een gezondheidsfreak. Maar daar is niks mis
mee, toch?

Zo ben ik momenteel totally into superfoods, waarover in
de pers vrij veel verschijnt (recent nog een artikel in Vitaya Magazine). “Superfood”
is de overkoepelende term voor alle soorten voedingsmiddelen die rijk zijn aan
essentiële voedingsstoffen en zo – what’s
in a name
– een regelrechte weldaad betekenen voor je lichaam. Fruitsoorten als frambozen,
bosbessen en aardbeien, bepaalde groenten zoals brocolli en koolsoorten, vette
vis, granen en zaden, noten… De lijst is heel lang en al deze
voedingsmiddelen zorgen voor meer vitaliteit en hebben gezondheidseffecten op korte
én op lange termijn.

Ik heb onlangs
açaibespoeder ontdekt in mijn biowinkel
. De açaibes, die groeit langs de
Amazone, is een van de meest voedzame vruchten ter wereld. De bes wordt
gevriesdroogd tot een heel geconcenteerd paars poeder: 20 kg fruit voor 1 kg
poeder! Ik gebruik het Purasana
açaibespoeder
. Een klein lepeltje (max. 5 gr) van dit paarse goedje toevoegen is al ruim voldoende
om een heerlijke yoghurt/platte kaas te krijgen met lekkere bessensmaak. Echt superlekker! Je kan
het ook toevoegen aan smoothies, gebak, salades,… Wellicht beeld ik het me
in, maar sinds ik elke ochtend
açaibespoeder door mijn kommetje platte kaas meng, voel ik me veel vitaler en
heb ik nόg meer energie dan ik voorheen al had.
Het Purasana gamma bevat trouwens nog veel andere poeders en
zaden zoals chia, maca, spirulina en chlorella. Allemaal zaken die nog op mijn
verlanglijstje staan om uit te proberen! Dus lieve lezer, als ook jij een beetje
bezig bent met gezonde voeding, dan weet je wat je te doen staat… Het
Purasana-gamma is te verkrijgen in de meeste biowinkels.


Meer info op www.purasana.be.

Smakelijk! Josie xoxo